Nordqvists drömstart – trots körtelfebern

Foto: Seth Wenig / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

Körtelfebern stoppar inte Anna Nordqvist.

30-åringen kämpade sig runt det första varvet i British Open – på fyra slag under par.

– Jag är lite sliten nu, men jag träffade bollen bra, säger hon efter succéstarten.

Hon kände av sjukdomen redan i US Open i mitten av juli men det var inte förrän i torsdags förra veckan som Anna Nordqvist gick ut och berättade att hon har drabbats av körtelfeber.

Trots detta kom hon till start i årets fjärde major, British Open.

Och vilket succéstart det blev.

Den svenska stjärnan gick den första rundan – som visserligen spelades i närmast perfekta förhållanden; cirka 18 grader, sol och lätt vind – på fyra slag under par.

Efteråt erkänner hon att det tog på krafterna.

– Det kändes okej. Jag är lite sliten nu, men jag träffade bollen bra i dag. Nu åker jag hem och vilar upp mig inför morgondagen, säger Nordqvist till Sportbladet.

Lovande väderprognos

Hon har tidigare sagt att hon tänker bryta tävlingen om det inte känns okej i kroppen och det återstår att se om hon orkar ta sig runt alla fyra varv.

Lyckligtvis ser väderprognosen lovande ut (med British Open-mått mätt). Brisen från havet gör visserligen att temperaturen kommer ligga runt 15 grader, men det väntas inte blåsa eller regna speciella mycket i helgen.

Fyra slag bakom Wie

Nordqvist har, förutom British Open, även siktet inställt på Solheim Cup som spelas om två veckor.

– Därför vill jag känna efter var jag står den här veckan, har hon sagt.

Anna Nordqvist är just nu fyra slag bakom ledaren Michelle Wie. Den 27-åriga amerikanskan – som har dragits med skadeproblem – inledde British Open med en 64-runda, vilket är nytt banrekord på Kingsbarns för damer.

Näst bästa svenska är Pernilla Lindberg på tre slag under par. Därefter hittar vi major-debutanterna My Leander (-1) och Jenny Haglund (på par), följt av Lina Boqvist och Madelene Sagström (+1) samt Camilla Lennarth (+2).

ARTIKELN HANDLAR OM