”Resultatet en besvikelse”

Ericsson hoppas fortfarande på Sauber och F1 2018

SPORTBLADET

Marcus Ericsson avslutade F1-säsongen med ännu en nolla.

Han har inte tagit någon poäng på två år.

– Resultatmässigt är det en besvikelse, säger han.

Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYR N
Ericsson hoppas fortfarande på Sauber och F1 2018

Marcus Ericsson gick in i årets säsong med förhoppningar om att ta revansch på förra säsongen då han inte tog någon poäng. Trots att teamet hade en gammal motor hoppades han på att kunna slå sin teamkollega i VM-sammandraget.

Nu är säsongen avslutad - och efter plats 17 i Abu Dhabis GP står han återigen utan poäng.

– Resultatmässigt har den här säsongen inte alls varit vad jag hade velat, noll poäng känns naturligtvis inte bra. Det är en besvikelse resultatmässigt, säger Ericsson till Viasat Motor.

Ericsson tog ingen poäng för Sauber

Svensken är den enda förare som kört alla loppen och som inte har tagit någon poäng. Han förlorade kvalduellen mot teamkollegan Pascal Wehrlein med 11-7 och i VM-sammandraget tog tysken fem poäng medan svensken har kvar samma nolla som inför säsongen.

– Jag tycker att jag har gjort bra race och bra kval, framförallt under hösten. Jag har visat bra kvaliteter, men jag hade behövt ha poäng på kontot. Då hade det känts bättre.

Ericsson hoppas på Sauber 2018

Hans team Sauber har ännu inte presenterat några förare till nästa år. Motorleverantören Ferrari vill gärna se båda sina juniorförare Charles Leclerc och Antonio Giovanazzi i teamet, men Ericsson hoppas på att hans kontrakt förlängs.

– Det är klart att jag skulle vilja ha besked redan nu, jag har gjort allt jag har kunnat hela året. Framförallt det jobb jag gjort under hösten visar att jag är värd att vara kvar i F1, säger Ericsson som kört fyra säsonger i F1, tre av dem för Sauber.

–Jag tycker att jag har kört bra och varit den starkare i teamet under många tävlingshelger.

F1-säsongen 2018 startar om med försäsongstester i februari och premiären i Australien avgörs den 25 mars.

Lista: Sju snabbaste banorna i formel 1 00:51

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM