Vietnam får arrangera Formel 1-race 2020

avDaniel Sörensen

2020 får Vietnam arrangera sitt första Formel 1-race någonsin och huvudstaden Hanoi står som värdstad.

Det rapporterar tidningen The Straits Times i dag.

– Staden Hanoi lyckades fullfölja arbetet för att få bli en officiella värd april 2020, skriver Hanoi People's Committee i en inbjudan till galan där beskedet ska offentliggöras.

Hittills har bara två länder i Sydostasien fått äran att arrangera Formel 1-race – Malaysia (fram till 2017) och Singapore.

Men 2020 kommer ett tredje land att få chansen att visa upp sig i dessa sammanhang, nämligen Vietnam.

Tidningen The Straits Times och nyhetsbyrån AFP skriver i dag att racet kommer äga rum i landets huvudstad Hanoi, och loppet kommer att ske i anslutning till de andra Grand Prix-racen i världsdelen – de Bahrain, Kina, Singapore, Japan och Abu Dhabi.

Beslutet att ge Vietnam ett race kommer att offentliggöras på en gala nästa vecka, men redan nu har inbjudningar till galan läckt ut.

”Borde inte bli ett problem”

Att Vietnam skulle få detta hedersuppdrag har tidigare varit på tapeten. Tidigare i oktober berättade F1-chefen Charlie Whiting att han besökt Hanoi och var ”säker på att banan skulle kunna bli klar till 2020”.

Han betonade att banan främst skulle läggas på befintliga vägar, men att vissa delar måste byggas till.

– Det borde inte bli ett problem, baserat på mina tidigare erfarenheter, säger Whiting.

Ursprungligen ville man lägga racet vid den natursköna sjön Hoan Kiem i Hanoi, i närheten av den gamla staden, men nu har det i stället beslutats att det ska läggas på ett annat ställe i stan där vägarna är bredare.

Foto: RODRIGO ARANGUA / AFP
Mercedes.
ARTIKELN HANDLAR OM

Formel 1

Motorsport

Vietnam