Felix Rosenqvist vann i Formula E efter diskning

Reporter: Anna Andersson, Filip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:
Rosenqvist blev tvåa i loppet – men vinnaren Daniel Abt diskades efteråt så svensken kammar full pott.
Foto: TYRONE SIU / X02605
Rosenqvist blev tvåa i loppet – men vinnaren Daniel Abt diskades efteråt så svensken kammar full pott.

Tysken Daniel Abt var först över mållinjen – men diskades.

Istället tog Felix Rosenqvist säsongens första seger och full poäng.

– Vi har onekligen fått en bra start på säsongen, säger han.

Foto: TYRONE SIU / X02605

Felix Rosenqvist inledde premiärhelgen i Formula E med att vara sjua i det första loppet, men drabbades sedan av ett tidstillägg sedan man upptäckt ett tekniskt fel på svenskens bil. Därmed blev sjundeplatsen en icke-poänggivande 14:e plats. I det andra loppet startade han från pole position, men han snurrade i den första hårnålen och tappade många, många placeringar.

– Det var ett väldigt intensivt race. Jag vet inte exakt vad som hände i första kurvan, men jag har inte haft rätta känslan i bromsarna på hela helgen och låste helt enkelt upp i bak. Det hände väldigt snabbt och jag hade ingen chans att rädda det.

Vann efter diskning

Därefter arbetade han sig systemetiskt upp genom fältet, han var trea när alla förare gjort sina obligatoriska depåstopp.

– Jag försökte bara samla mig igen, inte stressa för mycket och hitta in i en bra rytm; jag var bekväm i bilen och visste att vi fortfarande hade en bra chans, säger han.

Daniel Abt körde in först över mållinjen och svensken följde efter som tvåa, men Audiföraren förlorade segern när han diskades efter en teknisk kontroll av bilen. Därmed fick Felix Rosenqvist kliva högst upp på pallen och eftersom han även hade pole position och körde det snabbaste varvet fick han med sig full poäng från premiären i Hong Kong.

– En väldigt speciell helg, säger Felix Rosenqvist som var trea i mästerskapet förra säsongen.

– Jag kan inte minnas när jag gick igenom så många känslor på en och samma gång. Det här bevisar verkligen att allting kan hända i motorsport. Jag saknar ord, egentligen – men vi har onekligen fått en bra start på säsongen!

Nästa deltävling avgörs i Marocko den 13 januari 2018.

Publicerad: