Fälls för ekobrott – med på Berts lista

”Har varit väldigt, väldigt tråkigt”

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

avAndreas Käck

SPORTBLADET

I våras polisanmälde Bert Karlsson 1 500 västsvenska företag.

Nu har friidrottsprofilen Yannick Tregaro, som en följd av detta, fällts för bokföringsbrott.

– Jag har förlorat en väldans massa pengar, säger Tregaro till GT.

Förra veckan rapporterade nyhetsbyrån Siren att Yannick Tregaro, 39, har gjort sig skyldig till bokföringsbrott och att han ska betala 40 dagsböter, totalt 11 200 kronor, eftersom han inte lämnat in årsredovisningen för år 2015 i tid.

Tregaro – som varit landslagstränare och personlig tränare för Emma Green, som han även var gift med fram till februari 2014 då de skiljde sig – hade satsat på krogbranschen och gått in som delägare i minivaruhuset Vallgatan 12 i centrala Göteborg.

Därefter gick både Vallgatan Food AB och Vallgraven 1997 AB i konkurs.

Och nu fälls Tregaro för bokföringsbrott kopplat till det sistnämnda företaget.

"Du har av oaktsamhet åsidosatt bolagets bokföringsskyldighet genom att inte före den 1 juli 2016 avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning för räkenskapsåket som avslutades per den 21 december 2015. Till följd härav har rörelsens ekonomiska resultat och ställning inte i huvudsak kunnat bedömas med ledning av bokföringen”, skriver Ekobrottsmyndigheten i sitt strafföreläggande.

”Väldigt tråkigt”

Sportbladet har sökt Yannik Tregaro utan framgång.

För tidningen GT berättar han om smällen.

– Hela den här Vallgatangrejen har varit väldigt dålig för mig. Det har varit väldigt, väldigt tråkigt. Just den här grejen är mest onödig, känner jag. Men helheten i Vallgatan 12… jag ångrar det nog inte ändå även om jag har förlorat en väldans massa pengar. Det är väldigt tråkigt, men jag har kanske lärt mig mycket också, säger han.

Med på listan

Carl Bergström, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten, bekräftar för GT att Yannick Tregaro har godkänt strafföreläggandet.

Bergström bekräftar också att ärendet var ett av de tusentals som han själv gått igenom efter att affärsmannen och Skaraprofilen Bert Karlsson i våras lämnat in en lista över företagare som brutit mot bokföringslagen.

– Det här är ett av många fall på Bert Karlssons berömda anmälan, säger Bergström.

ARTIKELN HANDLAR OM