Sköna beskedet för Kalla inför premiären

Foto: Pontus Orre
Charlotte Kalla och framförallt tränaren Magnus Ingesson var nöjd efter skidstjärnans intervallpass på OS-banorna.
SPORTBLADET

PEYONGCHANG. Undrar ni hur Charlotte Kalla mår inför OS-premären?

Titta på bilderna efter dagens fartpass, den första hårdkörningen i Pyeongchang, så förstår ni.

– Det ser bra ut, säger hennes tränare Magnus Ingesson.

Efter en märgpinande kyla som gjort tår vita och händer till isbitar så tinade skidfolket i Pyeongchang upp.

Solen sken, det var visserligen kring minus tio, men ändå behagligt när skidstjärnorna gav sig ut i spåren. Ebba Andersson körde omkring med värmeväxlare, Anna Haag också initialt men tog av sig den när det var dags för hårdkörning.

För tjejerna handlade det om natten till onsdag, svensk tid, att dra upp farten i kroppen. OS-premiären i skiathlon är på lördag.

Sveriges största medaljhopp Charlotte Kalla genomförde i de gynnsamma förhållandena sitt traditionella fartpass, ett intervallpass som driver form i hennes kropp och som hon brukar genomföra inför mästerskap. Hon kunde efter ett par bistra dagar i lugn takt kasta överdragsjackan och dra på.

Hon gav sig efter uppvärmning av ut från stadion med tränaren Magnus Ingesson och personliga vallaren Mats Eklund hack i häl.

Bitarna faller på plats

Under passet genomfördes flera intervaller på fyra minuter styck.

Efter genomköraren kom Charlotte Kalla och Magnus Ingesson tillbaka in på stadionområdet och såg båda mycket nöjda ut. Inte minst tränaren, som skrattade gott när de båda pratade,.

En stund senare kom Charlotte Kalla på pigga steg och med ett leende på läpparna ut från vallabyn. Nöjd med passet, på väg tillbaka till OS-byn.

Pusselbitarna faller på plats för Charlotte Kalla,

– Det var ett bra pass. Det kändes bra, säger tränaren Magnus Ingesson.

Har Charlotte hunnit acklimatisera sig?

– Jo, men det ser bra ut, säger Magnus Ingesson.

1 av 3 | Foto: Pontus Orre

Enligt Sportbladets information har Charlotte Kalla svarat bra på det små tester, mer en slags checkpunkter, som gjorts på vägen fram. Något tränaren bekräftar.

– Nog tror jag att vi ligger i rätt fas, säger Charlotte Kalla.

Även Stina Nilsson och Anna Haag körde på hårt. Stina Nilsson drog på i intervallfart i både klassiskt och skejt.

Anna Haag gjorde träningen så tävlingslik som hon kunde. Hon körde helt enkelt ett litet skiathlonlopp med skidbyte inne på stadion.  Där rekade hon också start och målområdet.

På lördag är det OS-premiär och det svenska laget blir allt mer redo.

– Åkarna tycker att det är fint. De har en positiv upplevelse av banorna och är sugna på att börja tävla. Nog märker man att det kryper närmare. Det är inte anspänt, men tydligt fokus från åkarnas sida. De är inriktade på den uppgiften de ska göra och är systematiska i sitt sätt att handla, säger förbundskapten Rikard Grip.

Onsdagens intervallpass genomfördes på dagtid medan att de fortsatt var lite varmare. Kommande dagar ska åkarna träna senare, mer mot den tid då tävlingarna avgörs.

OS-höjdarna du inte får missa 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM