Lövgren tröstade sig - med att krama Thea

SPORTBLADET

Missar vi OS blir det en riktigt stor smäll för svensk handboll

KIEL

Det sämsta mästerskapsresultatet på mer än 20 år går inte att förklara bort. Svensk handboll har problem.

Men i Kiel jublas det.

Äntligen har pappa kommit hem.

Foto: KIEL FREDAG KVÄLL Stefan Lövgren fick äntligen komma hem till dottern Thea, tre veckor. "Det enda positiva efter förlusten mot Frankrike", säger han.

När Stefan Lövgren, 32, lämnade sonen Linus, snart tre år, bodde han ensam hemma med mormor och morfar. Sambon Ann-Sofie låg på sjukhus tillsammans med tre dagar gamla Thea.

Nu är hela familjen samlad för första gången.

- Det har varit en lång dag och jag har bara velat åka hem och krama om de mina. De är det enda positiva som har hänt sedan förlusten mot Frankrike, säger Stefan Lövgren.

Förlusten har tagit hårt på de svenska spelarna. Den innebar inte bara att de missade semifinalplatsen i VM, den innebär också att det blir kvalspel till OS 2004.

"Blir oerhört tufft"

Efter VM tilldelas Europa bara en enda plats och kampen om den kommer att bli fruktansvärt tuff.

- Det blir oerhört tufft, vi får se vilka lag som inte kvalificerar sig i VM. Det blir säkert fyra-fem riktigt bra lag som slåss om den platsen. Missar vi OS blir det en riktigt stor smäll för svensk handboll, säger Lövgren.

Känslan nu - ett dygn efter förlusten?

- Tungt. Det är för tidigt att göra någon analys, det måste gå några veckor.

Många orsaker

Något du redan nu anser att ni gjort fel?

- Det är flera små detaljer. Vi hade samma upplägg som inför EM... men det var skador, elitserien spelade en vecka längre, Thea kom till världen, jag var magsjuk i Jugoslavien och vi har inte fått vårt försvarsspel att stämma. Det är försvar och målvakt som vi har levt på tidigare, nu fungerade det inte.

Ola Lindgren försvinner från landslaget. Följer någon med honom?

- Det är inget sagt. Som alltid har Bengt Johansson sagt att det inte är något beslut vi ska ta nu. Det är en eller två till som är på väg, ingen vet när.

Hur gör du?

- Det beslutet tar jag inte nu när jag är besviken och förbannad. Det måste jag analysera.

Din åsikt om vem som ska leda landslaget in i framtiden?

- Det görs nog en analys av förbundet och av Bengt. Men jag har svårt att se att Bengt och hans erfarenhet inte skulle finnas med. Kanske blir det tillsammans med någon hjälptränare.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll