Seger och jämförs med guldlaget: ”Lika bra”

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Iksu kallades världens bästa lag någonsin ifjol.

Efter en knackig start så har man hittat formen i år också - och nu kommer jämförelsen med förra årets ”superlag”:

– Just nu tycker jag vi är lika bra som ifjol, säger Alice Granstedt.

Ifjol var Iksu storfavorit, gjorde en kanonsäsong och seglade hem SM-guldet efter en uppvisning i finalen mot Kais Mora.

Till i år försvann ett gäng stjärnor och laget tappade stämpeln som storfavorit, och istället nämndes ett knippe lag som kunde vinna SM-guld. 

Iksu startade också upp hösten med tre förluster på de fyra första matcherna.

Nu börjar mästarinnorna dock varva upp på allvar.

Dalen slogs tillbaka med 6-1 i derbyt i Umeå, innan dess besegrades toppkonkurrenterna Täby, Pixbo och Kais Mora, och laget har vunnit fjorton av de femton senaste matcherna.

”Vi är lika bra”

– Vi fick en tuff start på säsongen. Vi tappade några spelare från ifjol, spelare som spelade i landslaget, men har fått in nya och lovande spelare som tagit för sig mer och mer, säger Alice Granstedt.

– Vi har också infört ett nytt spelsystem, det sitter mer och mer. Vi är mer bekväma överlag.

Hur bra är ni jämfört med ifjol?

– Just nu skulle jag säga att vi är lika bra som vi var ifjol.

Segrarna mot toppkonkurrenterna var viktiga?

– Ja, absolut, vi ville visa att vi är lika bra som ifjol för det måste vi vara om vi ska gå hela vägen igen som är målet. Nu har vi satt oss i respekt. Eftersom vi hade en svagare start på säsongen så såg de kanske ner på oss lite grand, men nu har vi visat hur bra vi kan vara.

”Ägde bollen”

Hela 1 702 åskådare såg derbyt mot Dalen som Iksu alltså vann klart.

– Vi ägde bollen mest hela matchen. De är ett lag som gillar att kontra och leva på andras misstag, det är det man får passa sig för. Det var en godkänd insats av oss och kul med så mycket publik.

Iksu har nu vunnit säsongens två möten mot Dalen med totalt 15–2 och som tabellen ser ut är det inte omöjligt att man kan ställas mot varandra i kvartsfinalen.

– Det är väl roligare att möta lag som vill spela innebandy än leva på andras misstag, men derby är derby, det blir mycket folk och det blir en del hets, så på det sättet hade det varit kul att mötas i slutspelet. Vi ska vinna mot alla lag och vilka vi möter spelar mindre roll. Vi fokuserar mest på oss själva och det vi ska göra.

ARTIKELN HANDLAR OM