SVT och TV4 gör sitt bästa

SPORTBLADET

Sven, Sven, Sven... och Canal plus gjorde som vanligt en stabil insats. I går (som sig bör) under vinjetten ”Supersöndag” komplett med studio inför matchen.

Dock så var det fortfarande Lasse Granqvist som gled in från höger i bild och höll i sändningen – Nora Strandberg ­stämplar in först i mitten av september.

Den rådande konflikten med Canal plus om priset för bilderna gör att varken SVT eller TV4 får ­visa klipp från ­Premier Leauge. ­Sportspegeln toppade i alla fall sitt löp med ”­Svennis” – fyran visade en resultat­tavla – och gjorde sitt bästa för att illustrera matchen med klipp och intervjuer från Sky Sports.

Men att höra Jan Lorentzon kommentera Citys seger mot United utan rörliga bilder är lite grann som en kräftskiva utan nubbe.

Om 37 dagar startar elitserien i ishockey. Canal plus har – med hjälp av tjänsten Säsongskortet – talat om att direktsända samtliga 330 matcher – att jämföra med de cirka 90 de handlat om under tidigare ­säsonger.

Lägg till att det ska vara möjligt att köpa loss ett paket med enbart sitt favoritlags 55 matcher och vi hockeyfans får något drömskt i blicken. För tillfället verkar dock inte alla detaljer vara klara – ­Canal plus har bara gått ut med vilka matcher ­kanalen ­avser att sända i september och ­oktober – och på Säsongskortets hemsida med­delas det att ”du får tillgång till jättemånga matcher i varje omgång”.

Någon som vet hur många matcher ”jättemånga” innebär..?

Detta hör egentligen inte hit men jag kan inte låta bli. I förrgår sändes näst ­sista ”Sommarkrysset” i TV4 – ­Fotbollskanalen.

Lineupen var – håll i er: Dede feat. Pras från Fugees, Howard Jones, Martin Stenmarck, Lill-Babs, Hanoi Rocks och – Kenneth & The Knutters!

Snacka om att man skulle ha velat vara med vid det planeringsmötet.

Torsk med 5–0 två matcher på raken. Nog hade man velat ha en intervju med ­någon Kalmarprofil (Rydström? Nanne? Materialaren? Anyone?) i ”Sporten” eller ”Sportspegeln”.

Får väl läsa fotbollshustruns blogg i stället.

Mårten Lundmark