”Glad och lättad”

SPORTBLADET

Lyckad comeback för ”Pim-Pim”

En egen klack bar fram Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

Återkomsten på ATP-touren slutade med seger.

– Jag är glad och lättad, säger han.

Senast den skadedrabbade svensken spelade på ATP-nivå var för nio månader sedan, i säsongspremiären i Australien. Strax efter det lade ”Pim-Pim” åter upp sig på operationsbordet, den här gången för högeraxeln. En comeback i DC-semifinalen mot USA för ett par veckor sedan följdes på onsdagen av ännu ett steg på vägen tillbaka för Södertäljespelaren, som vann med 7–6 (7–1), 6–3 mot Carlos Berlocq, Argentina.

– Tyvärr var jag lite sliten så jag hade svårt att spela exakt så som jag ville. Men det funkade och jag är glad och lättad att jag vann, även om jag inte hade det riktiga trycket i serven, säger han till Svt24.

Har haft feber

Tanken var att "Pim-Pim" skulle göra comeback i Bangkok för två veckor sedan. Men han kände sig sliten och drog sig ur.

Till Stockholm Open kom han med en förkylning i kroppen. Men trots det hade han inga problem att avfärda Berlocq.

– Jag är väldigt nöjd med att vinna den här matchen med tanke på omständigheterna. Det är väl en av de svåraste jag har spelat. Jag bör vinna den här matchen för det är ju inte hans favoritunderlag. Samtidigt hade jag feber förra veckan och kände att jag hade svårt att återhämta mig och blev väldigt trött mellan bollarna, säger han till TT.

Tacksam över stödet

Genom hela matchen hjälptes ”Pim-Pim” fram av en röststark klack, som bar Södertälje SK:s färger.

– Grymt kul. Att många kompisar, plus såna som jag inte känner, kommer hit och stöttar mig, det kan inte bli bättre.

Ett betydligt större test blir det i andra omgången mot Ivo Karlovic. I ”Pim-Pims” frånvaro har den 208 centimeter långe kroatiske jätten tagit över rollen som servekanon på tennistouren. 1 029 ess på 51 matcher i år betyder det att han snittar 20 ess per match.

”En svår motståndare”

För Joachim Johansson blir nästa match inte så mycket ett prov på den fysiska konditionen, som på koncentrationsförmågan när spelet blir minimalt.

– Det är en väldigt svår motståndare, en av de mest svårspelade att möta inomhus. Det gäller att vara fokuserad och att ta tillvara på de tillfällen som man får.

Förra året nådde Johansson final efter att ha slagit ut Rafael Nadal på vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis