Sébastien Ogier vann WRC i Monte Carlo

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP
Sébastien Ogier vann WRC i Monte Carlo

2018 kunde inte ha startat bättre för världsmästaren i rally.

Sébastien Ogier vann i Monte Carlo.

Säsongens första deltävling i WRC avgjordes i Monte Carlo och i de franska alperna, i närheten av Sébastien Ogiers hemstad Gap.

Det var väldigt svåra väderförhållanden med snö, regn och vind, men fransmannen behärskade både dem och barndomens gator perfekt. Den femfaldige världsmästaren hade till slut ett försprång på närmare en minut.

– Det har varit en svår helg, ofta är det väldigt tuffa förutsättningar i Monte Carlos men i år har det varit extremt tufft, säger Sébastien Ogier.

– Jag har aldrig tidigare haft sådana problem med däckvalet, men nu är det över och vi är enormt glada. Alla förare gjorde misstag den här helgen, men jag gjorde inte så många som de andra.

Ogier vann WRC i Monte Carlo

Ogier har haft ledningen under i stort sett hela rallyt, medan fjolårets VM-tvåa Thierry Neuville tappade alla möjligheter till en framskjuten placering när han fastnade i en snövall redan under tävlingens inledning.

– Det var ett bra rally, men det var synd att vi gjorde den där missen i torsdags, säger belgaren som vill utmana Ogier om titeln slutade femma.

– Så är det i Monte, alla för misstag och hade vi inte fastnat där och inte dragit på oss en punktering hade vi tagit en pallplats.

Sverige nästa stopp

Nästa deltävling i WRC är Rally Sweden som avgörs i mitten av februari.

Då gör Sveriges bäste rallyförare Pontus Tidemand VM-premiär med Skoda i WRC2 och han satsar på att försvara den VM-titel han vann 2017.

Följ Rally-VM i Sportbladets stora guide – alla datum, etapper, specialsträckor och svenskar.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM