Efter övertrampet: ”Vill sätta dit mig”

Kan lämna in protest mot värdnationen: ”Kanske”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Lino Cervar klev in på planen och stoppade en vitrysk spelare för att förhindra en kvittering.

Nu ger den kroatiske förbundskaptenen sin förklaring.

– Jag råkade fånga honom. Det var av misstag, säger Cervar.

Hemmanationen Kroatien lyckades, trots stora problem, besegra Vitryssland i handbolls-EM med 25–23.

Men det stora samtalsämnet efteråt var kroatiske förbundskaptenen Lino Cervars omfamning av en vitrysk spelare i slutet av matchen för att förhindra en kvittering.

– Han var ju på och tafsade på den vitryskes spelaren. Det här är ju ett övertramp! Han stoppar ju honom. Vad är det frågan om?, sa TV10:s programledare Ola Wenström och fick medhåll av experten Martin Frändesjö:

– Det är riktigt dåligt gjort. Det är åt helsike. Det blir efterspel på det. Det blir kul att se hur de behandlar den här protesten mot värdnationen. Jag har aldrig sett något liknande, där klev han över alla gränser.

”Gör allt för att sätta dit mig”

Och nu ger även Lino Cervar själv sin version av händelsen.

I kroatisk media säger förbundskaptenen att omfamningen inte var avsiktlig.

– Jag råkade fånga honom. Det var av misstag. Du vet, jag rör mig från höger till vänster när mitt lag spelar och råkade komma emot honom i mitten. Det var inget jag ville, Vitryssland var mycket bra, säger Cervar enligt Germanijak och skyller i stället de heta känslorna på domarna:

– De gör allt för att sätta dit mig. Det verkar som att vi spelar utan regler så fort vi är med i en match. Det är som en cirkus. Nu misslyckades deras försök, så jag är levande begravd, säger Cervar enligt Vecernji.

”Protest? Kanske”

Vitryssland kan komma att lämna in en protest mot värdnationen.

I så fall riskerar Cervar en avstängning som kan sträcka sig över resten av turneringen.

Viasatprofilen Ola Wenström träffade den vitryske förbundskaptenen Jurij Shvetsov utanför arenan efter matchen, skriver programledaren på Twitter.

– Tyvärr, jag kan inte kommentera situationen innan jag har sett den igen ordentligt, säger Shvetsov till Viasatprofilen.

Wenström: Ska ni protestera?

– Kanske, vi får se imorgon.

Publicerad:

LÄS VIDARE