Publicerad:
Uppdaterad:

Spelarna flyr - men Drott siktar på guld

Publicerad:
Uppdaterad:

Adjovi: Vi är tillräckligt bra för att bli mästare

HALMSTAD

Sedan dess har sju spelare lämnat klubben - men målsättningen är densamma.

- Vi är tillräckligt bra för att vinna guld i år igen, med marginal, säger Mattias Adjovi.

ÅDERLÅTNA Mattias Adjovi och hans Drott besegrade Alingsås i den första kvartsfinalen. Laget tror på SM-guld - trots att många spelare försvunnit från föreningen under de senaste två åren.
Foto: BILDBYRÅN
ÅDERLÅTNA Mattias Adjovi och hans Drott besegrade Alingsås i den första kvartsfinalen. Laget tror på SM-guld - trots att många spelare försvunnit från föreningen under de senaste två åren.

Det är två år sedan Drott vann SM-guld i handboll.

Då var han kantspelare med drömmar om att få chansen att spela på nio meter.

I dag är han skytt och en av lagets mest rutinerade spelare.

- Ofta tittar man på lag och får panik när man ser att det försvunnit spelare. Det har försvunnit massor av spelare för oss, men vår kunskap är ändå stor, säger han.

"Skönt att vi vann så pass stort"

Mattias Adjovi gjorde sex mål i går när Drott besegrade Alingsås i den första SM-finalen med 25-12 (11-7) och fjolårets SM-silvermedaljörer imponerade stort. Alingsås tilläts bara göra fem mål i den andra halvleken.

- När vi nu valt motståndare känns det skönt att vi vann så pass stort och det inte blev allt för jämnt, säger Drotts tränare Ulf Sivertsson.

- Jag har aldrig varit med om att vi vunnit så enkelt i en kvartsfinal, det brukar alltid finnas nervositet, men det märktes knappt nu.

Han var Drotts guldtränare 1999 och gör nu sin sista säsong i klubben. Dagens lag är betydligt mindre sett till fysiken hos spelarna, men har ett snabbare spel än det som bröt RIK:s fyra år långa segersvit 1999.

Då fanns rutinen. I år finns tre elitserienykomlingar i laget.

- Visst är det viktigt med rutin, men det finns plus med att vara rookie också. Då har man suget och det är många här som har det, säger Mattias Adjovi.

Bättre kantspel än för två år sedan

Är ni lika bra nu som for två år sedan?

- Vi spelar lika bra handboll, men då hade vi en större tyngd. Å andra sidan har vi bättre kantspel i dag och en bredare trupp.

Efter guldet 1999 lämnade bland annat de båda linjespelarna Thomas Sivertsson och Tomas Eriksson klubben och i somras försvann skyttekungen Henrik Andersson. Sju av guldhjältarna från 1999 spelar i dag i andra klubbar.

Kvar i Drott finns tre man ur det ordinarie laget, Magnus Andersson, Tobias Küller och Mattias Adjovi.

Och de är en seger från SM-semifinal.

De har lämnat Drott sedan 1999

Anna Carlsson

Publicerad:
Publicerad: