Ducati stora problem: Rossi

SPORTBLADET

Mästaren långt ifrån frisk

Ducati hoppas på framgång med Valentino Rossi. Men det ser tungt ut.

– Jag behöver tid, fram till maj i alla fall, säger han.

Ingen av Ducatis förare har varit med i toppen under testerna i Sepang, under de första dagen var det Casey Stoner, Honda som dominerade och i går var det hans teamkompis Dani Pedrosa som var snabbast. I dag var det överraskande Marco Simoncelli, Gresini Honda (2.00,757), som var före Casey Stoner, Honda och mästaren Jorge Lorenzo, Yamaha.

Rossi inte frisk

Hos Ducati är det stora problemet att Valentino Rossi inte är frisk efter sin axeloperation och för att få ut max av testerna måste även förarna ligga på max och även om Ducatikollegan Nicky Hayden mästare 2006, ger allt så har ha inte kunnat hänga med Honda och Yamaha.

– Axeln blir inte sämre av belastningen och kör jag under 2,03 så är det okej, säger Rossi.

– Men om jag frösöker att pressa bort en sekund till så tappar jag kraften i armen och jag får ännu ondare.

Testerna klara

Rossis bästa tid under onsdagen var 2:02.597 och det var 1,8 sekunder efter Hondas Dani Pedrosa. Under torsdagen var han nere på 2.01,842 vilket gav honom tionde plats, teamkollegan Nicky Hayden var sjua och bäste förare som inte körde Yamaha eller Honda.

– Jag behöver absolut mer tid, det blir bättre, men jag måste ha tålamod och först när jag avvakta en tid till så kan vi arbeta ordentligt med cykeln, säger superstjärnan Rossi.

– Allt som vi gör nu kan vi slänga i papperskorgen när vi kör på bättre tider.

Det enda han redan har upptäckt är att han inte kan styra riktigt som han vill i kurvorna och annars arbetar Ducati med däcken och aerodynamiken.

Testerna avslutades i dag

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport