Dubbelt franskt i topp

avGabriella Karlsson

Dag ett av Tyskland VM-rally avklarat

Sebastien Loeb fortsätter att imponera.

Efter dag ett av det tyska VM-rallyt är han 7,4 sekunder före landsmannen Sebastien Ogier.

Foto: AP

Citroëns stjärna i rallyvärlden kör fortsatt bra.

ADAC Rally Tyskland är det första asfaltsrally i VM-serien. Fransmannen Loeb visade sig vara den som behärskade väglaget bäst den första dagen. Men landsmannen Ogier var inte långt efter – 7,4 sekunder skiljer de två åt.

Trea ligger Mikko Hirvonen i hans Ford. Hirvonens stallkompis, Latvala, vann den första sträckan dag ett men sedan blev det en hel del trubbel – motorn gick på endast tre cylindrar och som pricken över i så fick han även punktering.

Mini hade även de en bra första dag- Sordo och Meeke ligger fyra respektive femma.

Petter Solberg efter dag ett.

– Det här är den första asfalttävlingen med den nya bilen, så jag ligger ungefär där jag förväntade mig, en sjätte plats är inte illa alls, jag är ganska nöjd med min position efter den första dagen, säger Petter Solberg i ett pressmeddelande.

För Patrik Flodins del, som gjorde WRC-debut, fick en bra start men sedan kom problemen för svensken i hans Mini.

På andra sträckan gick motorn först varm och sedan gick remmen till vattenpumpen av.

– "Det var verkligen höjden av otur. En liten sten flugit upp och kilat in sig under remmen" berättar Patrik i ett pressmeddelande.

Efter att ha servat bilen i tre timmar tog Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten beslutet att starta även dag två. Däremot ligger de 28 minuter efter ledande Loeb, med tidstillägget.

– Vi får ta det här som en test och köra på i morgon i vårt eget tempo, sa Flodin.

Dag två av VM-rally i Tyskland innehållet åtta sträckor och är totalt 15 mil som förarna ska köra. Allting startar 08.18.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally