”140 varv – jag kan bara skratta åt det”

SPORTBLADET

Hamilton imponeras av konkurrenternas testfrenesi

Foto: Getty Images
Hamilton imponerades av Webber.

McLaren gör framsteg.

Men de har långt kvar till konkurrenternas nivåer.

– Det är helt galet, 140 varv av Webber, säger Lewis Hamilton.

McLaren med två mästare i teamet har haft det tungt under testerna. Bilen har ofta blivit stående i depån med problem som ska repareas på plats eller med problem som inte har kunnat repareras eftersom reservdelarna saknats.

I Barcelona lyckades Lewis Hamilton med över 90 varv.

Oroad över konkurrenterna

- Vi hade några tekniska problem, men killarna gjorde ett kanonjobb. Att jag klarade det är ett stort plus och jag hoppas på en dag utan problem i morgon (måndag), säger Hamilton till internationell media.

Samtidigt är han lite oroad över att konkurrenterna har haft betydligt mycket mer tid på banan under testerna.

- Det är helt galet, 140 varv av Webber, jag kan bara skratta åt det. Det är helt otroligt och de gör verkligen ett fantastiskt jobb. Vi har inte lyckats köra så många varv än, men långsamt och säkert så kommer vi dit.

Arbetet går framåt

Webber körde 66 varv när han simulerade ett race, Hamilton lyckades bara med en stint.

- Jag blev ofta omkörd. I början av testerna är det alltid viktigt att göra depåstopp och bygga upp ett lopp. Kan man göra två på en dag så är det otroligt bra.

Själv saknar han tillförlitligheten i bilen, även om han påpekar att arbetet går framåt.

- Varje problem med tillförlitligheten är oroande, men jag har känslan av att jag har bra folk runt omkring mig och att de kan lösa problemen, säger den förre världsmästaren.

- Steg för steg har vi lyckats lösa de problem vi ställts inför och det är så vi arbetar. Självklart hade jag gärna varit utan problem, men det vore för enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1