Söderling vidare till kvartsfinal i Estoril

SPORTBLADET

Robin Söderling besegrade Jeremy Chardy med 6-1, 6-7, 6-1 och är klar för kvartsfinal i ATP-turneringen i Estoril.

– Det var skönt med en vinst, säger 26-åringen till Sportbladet.

Världsfemman från Tibro har haft problem med vänsterfoten sedan Mastersturneringen i Indian Wells och var sig inte lik i gruspremiären i Barcelona, där han oväntat föll mot kroaten Ivan Dodig (2-6, 4-6).

En vecka senare ser Robin Söderling ut att ha hunnit slicka sina sår.

– Foten är bra nu. I Indian Wells och Miami hade jag problem med skador och sjukdomar. Då tog jag ledigt och körde rehab. Kroppen känns bättre och bättre och jag är inte sliten, säger 26-åringen till Sportbladet.

Över på en halvtimme

53:e-rankade Jeremy Chardy – som har grus som favoritunderlag – blev stundtals utspelad på centrecourten i Estoril. Första set, som slutade 6-1, var över på en knapp halvtimme.

Andra set blev betydligt jämnare vilket berodde på att Söderling bara satte hälften av sina förstaservar och svarade en rad enkla misstag. Den i Belgien bosatte fransmannen skaffade sig en 3-0-ledning och hade chansen att serva hem setet vid ställningen 5-3.

Då räddade Söderling två setbollar, till ingen nytta. Setet - som omfattade inte mindre än sex genombrott – gick till tiebreak, och det lyckades Chardy vinna med 7-4.

”Rörde mig bättre”

I tredje set tog Robin Söderling tag i spelet på nytt. Han fick ordning på serven, styrde spelet och förlorade bara tio bollar i setet, som slutade 6-1.

– Då tog jag tillvara på breakchanserna och rörde mig bättre. Det var skönt med en matchvinst. Det är det bästa för självförtroendet. Förhoppningsvis kan jag få spela några matcher till. Det här är en jättefin tävling och ett fint ställe, säger Söderling.

I kvartsfinalen ställs den toppseedade svensken mot Juan Martin Del Potro, som besegrade Alejandro Falla i andra omgången.

– Det blir en tuff match. Jag fick storstryk när vi möttes i Miami, men då hade jag problem med flera saker. Han är en bra spelare, men jag fokuserar på mig själv. Spelar jag bra har jag chansen mot många spelare, säger Robin Söderling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis