”Wilander är bättre än Robyn”

SPORTBLADET

Tennisstjärnan om sina svenska musikfavoriter

1 av 3 | Foto: Gaël Monfils lyssnar igenom några svenska artister och ger Mats Wilander bättre betyg än Robyn, Kent och Carola.

Mats Wilander var världens bästa tennisspelare, men blev totalsågad som musiker.

Då var inte Stockholm Open-finalisten Gaël Monfils recensent.

– Det här gillar jag. Han har en mjuk röst, säger den musikintresserade fransmannen som ger Wilander bättre betyg än storheter som Kent, Robyn och September.

Det är i princip bara på tennisbanan Gaël Monfils ses utan hörlurar och MP3-spelare. Föga överraskande firade han segern mot Milos Raonic (6–7, 6–4, 6–3) med några snabba danssteg bakom baslinjen på centercourten i Kungliga tennishallen.

– Så fort jag får tillfälle lyssnar jag på musik. I omklädningsrummet, hemma, i bilen, före träning och matcher... Alltid, det är alltid musik, säger Gaël Monfils.

Pratade musik

När han recenserat finalmotståndaren Jarkko Nieminen (”Han är en kämpe. Det kommer att bli en tuff match med mycket spel från baslinjen”) fick Sportbladet en egen pratstund med den franske världstian.

Samtalsämnet?

Musik, förstås.

Lyssnade på Carola

På plats i Sverige måste ju Monfils få tillfälle att lyssna på Tomas Ledin, Carola, Ace of Base och inte minst Kent, som är Robin Söderlings favoritband.

– Jag har vänner inom musikbranschen och respekterar alla artister. Även om det inte är min typ av musik kan jag inte säga att någon låt är skräp, säger Monfils, som spelar piano, är vän med franske dj:n Martin Solveig och själv mixar låtar.

Vad vet du om svensk musik?

– Swedish House Mafia är bäst! Dem lyssnar jag på när jag ska festa, men jag kan inte säga att jag har någon favoritartist. Jag lyssnar på R&B, rap, zouk, fransk musik...

”Är ju soft och bra”

När Monfils recenserar de svenska artisterna får Mats Wilander bättre betyg än merparten av de etablerade artisterna.

Till saken hör att fransmannen inte hade en aning om att det är den svenske tennislegendaren som sjunger och spelar gitarr i låten ”När man funnit glädjen”, som han dessutom skrivit själv.

– Är det han som sjunger? Det är ju soft och bra. Jag förstår inte texten, men han har en mjuk röst. Det här gillar jag, säger Gaël Monfils.

Fotnot: Finalen sänds i SVT 1 klockan 15.00.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis