Annas motorlista

avAnna Andersson

Publicerad:

Vecka 35

Poleposition

1) Andreas Jonsson

Speedwayföraren vann en VM-deltävling. Igen. Han tog sin andra seger för säsongen och nu är han trea i VM. Han har åtta poäng upp till andraplatsen och nästa tävling körs i danska Vojens den 10 september.

2) Michael Schumacher

Den gamle F1-mästaren är tillbaka, han körde mästerligt på Spa. Han körde upp sig från 24:e till 5:e plats och satte därmed ännu ett nytt F1-rekord. Den här gången fick han tyst på experter oh kritiker.

3) Sebastian Vettel

Han är tillbaka. Snygg seger på Spa och den regerande mästaren kan vara klar som mästare för 2011 redan i september. Om alla resultaten går hans väg.

4) Mattias Ekström

Seger i det senaste DTM-loppet och på Brands Hatch trivs Mattias Ekström. Där finns förutsättningarna för en bra kombination.

5) Joakim Ljunggren

Sveriges endurostjärna ligger trea i VM (klass E3), säsongens näst sista deltävling avgörs i helgen.

6) Casey Stoner

Leder MotoGP och vann i USA i helgen, nu kör segern i San Marino. Stoner har ett grepp om serien när nu sex tävlingar återstår.

7) Lewis Hamilton

McLaren förare bad om ursäkt för kraschen på Spa, det skedde på twitter när han sett loppet i repris. Han bad om ursäkt till sitt team och till Saubers Kaui Kobayashi. Ett steg framåt för britten som varit inblandad i ett antal incidenter i år.

8) Robert Kubica

Den skadade F1-föraren har gjort sin sista operation. Nu ska han träna upp rörligheten i armen och sedan ska han testa i en simulator. Om fyra-sex veckor väntar man på ett besked om när han kan göra comeback. Renault räknar med att han kör för dem 2012.

9) Nasser Al-Attiyah

Kan bli teamkompis med Sebastien Loeb. Dakarsegraren kan bli Citroëns tredje fabriksförare 2012. Ett kontrakt är klart, men inte undertecknat.

10) Bruno Senna

Han gjorde F1-debut för Renault i helgen och nu har stallet presenterat två nya sponsorer. En är en stor oljekoncern från Brasilien - Sennas hemland. Är det möjligen en anledning till att det är Senna och inte Nick Heidfeld som rattar bilen?

Motorstopp

Loris Capirossi

Inte för att han har gjort någonting dåligt, tvärtom. Men efter 22 år i olika VM-klasser är det dags för MC-föraren att lägga av. Italienaren har vunnit tre VM-titlar och kör nu för Pramac i MoroGP.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM