Supertalangen får jättechans

SPORTBLADET

Gustav Malja kör i serien som fostrat F1-förare

1 av 4 | Foto: Strakka Racing

Han har stöttats av McLarens F1-team.

Nu tar Gustav Malja nästa steg.

Till World Series by Renault.

Serien har fostrat F1-förare som Sebastian Vettel och Daniel Ricciardo, dessutom har de två senaste årens mästare, Kevin Magnussen och Carlos Sainz Jr, avancerat direkt till F1 och nu får svensken chansen. Det är första gången sedan 2006 (då  med Alx Danielsson) som Sverige har en förare i serien.

– Det känns helt otroligt att få den här chansen i Formula Renault 3.5 Series tillsammans med Strakka Racing, säger Gustav Malja.

– Jag känner mig redan hemma i teamet, och vi delar samma uppfattning om hur vi ska nå våra mål. Jag är övertygad om att deras sätt att arbeta kommer ge mig rätt förutsättningar att prestera under min debutsäsong.

Årets förare

Svensken slutade tvåa i tyska ADCA Formel Masters 2012, har de senaste två åren kört Formula Renault 2.0 och förra året var han en del av F1-teamet McLarens juniorsatsning och han utsågs också till ”Årets förare” i utvecklingsprogram McLaren Performance Academy. Han imponerade  dessutom rejält under testerna  till World Series by Renault.

– Vi är glada att kunna bekräfta Gustav Malja som en av våra förare i Formula Renault 3.5 Series under 2015, säger Dan Walmsley, teamchef på Strakka Racing.

–  Gustav är en erkänt snabb, ung förare med en fantastisk framtid framför sig, och hans fart under vintertesterna drog verkligen ögonen till sig. Han är precis den typ av förare vi vill jobba med på Strakka Racing; talangfull, fokuserad och väldigt målmedveten. Vi ser fram emot ett mycket spännande samarbete tillsammans med honom.

Kör med F1

Serien består av nio deltävlingar, den första i Aragon, Spanien den 24-26 april och den sista i Jerez den 16-18 oktober. Den sista helgen i maj avgörs loppet i samband med F1-helgen i Monaco.

– Jag är väl medveten om att det här blir den största utmaningen hittills i min karriär, men jag lärde mig mycket under vintertesterna och känner mig redo att ta det här steget, säger Gustav Malja.

–  Jag längtar redan till premiären!

Följ Sportbladet Motor på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport