Nilsson tillbaka – efter skräckskadan

SPORTBLADET

När Mikael Nilsson skrinnar ut på Tele2 Arena är han en vinnare oavsett utgången i finalen.

Sandviken-spelaren kom tillbaka efter skräckskadan.

– Det är roligt att kunna vara med igen, säger 31-åringen.

För Mikael Nilsson tog den förra säsongen slut redan i februari, i det andra kvartsfinalmötet med Broberg. Det var då han fick målvakten Abbe Bodins skridskoskena över vänsterlåret och föll till isen.

Nilsson förlorade mycket blod och fördes i ambulans till sjukhuset i Gävle, där läkarna konstaterade att senan som håller upp den stora lårmuskeln skurits av.

”Försökte bidra”

När hans lagkamrater några veckor senare slog Västerås i SM-finalen på Friends Arena hoppade han runt på kryckor med benet i gips.

– Jag försökte bidra med det jag kunde i omklädningsrummet och runt omkring. Jag vill fylla min ruta till hundra procent, oavsett vad det innebär. Jag har jobbat på och försökt göra det bästa av situationen, säger Mikael Nilsson, som är lillebror till skyttekungen Patrik Nilsson.

Först i februari, nästan ett år efter mardrömsskadan, var han tillbaka på isen.

– Jag har kört rehab under hela säsongen och kom tillbaka någon match innan slutspelet (Sirius-Sandviken 2-15). Jag är jätteglad att jag har kunnat vara med i slutspelet, för det har varit en annorlunda resa, säger Mikael.

”Fantastiskt lag”

Han har fått begränsat med speltid sedan comebacken, men hade å andra sidan inte räknat med något annat.

– Vi har ett fantastiskt bra lag som har spelat otroligt bra under säsongen. Jag har jobbat för fullt med skadan för att komma i så bra form som möjligt. Sedan tar jag de minuter jag får i speltid och gör det bästa jag kan av det, säger Mikael Nilsson.

Känner du fortfarande av skadan?

– Ja, jag kommer att fortsätta med rehabiliteringen men kan köra för fullt och det tar ingen skada av det. Jag fick ju ett sår i senor och muskler som gör att det värker när jag använder de delarna, men det är inget som hämmar mig. Jag går för fullt.

Vad talar för Sandviken i årets final?

– Vi har gjort en fantastiskt bra säsong och har ett otroligt bra lag. Vi är jämna och har toppar som sticker ut, säger Mikael Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM