Stjärnan AIK trogen resten av karriären

SPORTBLADET

Sportbladet avslöjar: Nilsson i AIK till 2021¨

De två kommande åren spelar Kim Nilsson innebandy i Schweiz.

Men efter det blir det AIK resten av karriären.

– Det stämmer att vi är överens, avslöjar storstjärnan som kritat på ett avtal som gäller till 2021.

Foto: Kim Nilsson.

I våras, strax innan slutspelet, slog bomben ner i innebandy-Sverige: storstjärnan och AIK-kuggen Kim Nilsson, 26, aviserade att han spelar sina två kommande säsonger i schweiziska Grasshoppers.

Forwarden hade ett år kvar på sitt avtal med AIK men klubben gick med på en utlåning under två år.

Samtidigt meddelade Kim Nilsson att han skulle förhandla med AIK om ett längre kontrakt efter åren i Schweiz, men nu kan Sportbladet avslöja att parterna redan kommit överens om framtiden.

Kim Nilsson har skrivit på ett avtal med AIK som binder honom till klubben fram till 2021.

– Det stämmer att det blir så. Då kommer jag att vara 33 år. Om karriären är slut då vet jag inte. Henrik Lorendahl i AIK är ju 40 år så man vet aldrig. Vi har sagt att vi ska ta en ny diskussion 2021 så får vi se hur läget är då, säger Kim Nilsson.

– Jag trivs väldigt bra i AIK och har haft fantastiska år i klubben. Det hade känts fel att spela någon annanstans. För mig är detta en trygghet inför framtiden, jag vet vad jag ska göra efter åren i Schweiz och det känns väldigt bra. Nu kan jag fokusera på åren utomlands utan att oroa mig för framtiden.

”Bästa kontraktet någonsin”

Tvåårsavtalet i Schweiz gör Kim Nilsson till den överlägset bäst betalde innebandyspelaren i världen. Utöver det kontraktet så har forwarden också ett par stora sponsoravtal.

– Det ryktas om att det här är det bästa kontraktet i innebandyvärlden genom alla tider och det är ju kul om det är så. Detta är tecken på att det händer saker inom innebandyn och om tio år tror jag att vi kommer se fler avtal med större pengar.

Hur mycket tjänar du i Schweiz?

– Betydligt bättre än i Sverige. Det är stor skillnad. Dessutom är det många förmåner som fri bostad och annat. Det blir en investering för mig och min familj inför framtiden och jag är otroligt glad över att ha fått den här chansen att leva på innebandyn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy