Karin Torneklint

Torneklint: ”Måste kunna tävla i sommar”

Av: 

Erik Karlsson

Karin Torneklint.
Karin Torneklint.

SPORTBLADET

Comebacken höll inte mer än en tävling för Susanna Kallur som ställer in inomhussäsongen.

Nu tror hennes förra tränare och nuvarande förbundskaptenen Karin Torneklint att sommaren blir helt avgörande för en satsning mot OS.

– Kan hon inte tävla i sommar då blir det väldigt svårt att satsa mot OS, säger hon.

8,14 i häcklöpningscomebacken var tillräckligt bra för en start på inomhus-EM. Men förbundskapten Karin Torneklint får inte med sin förra adept dit. I dag gav Susanna Kallur besked att säsongen ställs in till följd av smärtor i benhinnorna.

– Jättetråkigt. Hon är så värd att få vara med. Vi såg verkligen fram emot att ta med henne i laget, hon är en sådan inspirationskälla för alla. Man unnar verkligen henne att få åka på EM, säger förbundskaptenen.

Vad tror du det betyder för hennes comebacksatsning?

– Jag tror det blir jobbigt för Sanna också att få det här bakslaget. Men jag fick sms av henne men hon kommer ge det en chans till över sommaren.

”Jobba inte med det realistiska”

Tror du det är realistiskt att hon kan komma tillbaka efter ännu en smäll?

– Det Sanna har visat är att hon inte jobbar med det realistiska. Hon har redan gjort det orealistiska en gång genom att komma tillbaka den här gången.

Men signalerna du har fått är att om det inte funkar i sommar så är det över?

– Ja det tror jag. Kan hon inte tävla i sommar så blir det väldigt svårt att satsa mot OS. Hon behöver bra tävlingar. Hon är ju egentligen i form för att springa, men hon måste börja återhämta sig snabbare efter loppen, säger Karin Torneklint.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Karin Torneklint

Susanna Kallur

Friidrott