Här kraschar de två helikoptrarna

SPORTBLADET

Flera franska OS-stjärnor döda – tragiska dödskraschen på film

1 av 8

Helikopterolyckan i Argentina som krävde minst tio liv fångades på film.

Flera franska OS-stjärnor – bland andra simmaren Camille Muffat, guldmedaljör i London-OS 2012 – fanns ombord på de två helikoptrar som ses kollidera hundra meter upp i luften.

– Camille var lycklig. Hon ville verkligen göra det här programmet, säger Muffats pojkvän William Forgues till Nice Matin.

Olyckan inträffade i Villa Castelli, omkring 20 mil från La Rioja, huvudstad i den nordvästra regionen i Argentina med samma namn. På filmen syns de två helikoptrarna krocka i luften innan de störtar ner mot marken.

Alla ombord ska ha omkommit, rapporterar Buenos Aires Herald.

En av dem var simmaren Camille Muffat, 25 år, som tog ett guld, ett silver och brons i frisim vid OS i London 2012. En annan var boxaren Alexis Vastine, 29, bronsmedaljör i lätt weltervikt vid Peking-OS 2008.

Seglaren Florence Arthaud, 57, omkom också i olyckan. Utöver de tre omkom ytterligare fem franska medborgare och två argentinska piloter.

Olyckan inträffade på den argentinska eftermiddagen, omkring 21 igår, svensk tid.

Orsaken oklar

– Det finns inga överlevande. Vädret var bra, så vi vet inte vad som orsakat olyckan, säger en talesperson för La Rioja, enligt franska Le Figaro.

De franska idrottsstjärnorna ombord de två helikoptrarna ska ha färdats tillsammans med medlemmar ur ett tv-team från Discovery Channel som filmade i området. Enligt de första uppgifterna rörde det sig om en inspelning av realityserien "Naked and afraid", men senare under natten framkom det att helikoptrarna var inhyrda för inspelningen av en äventyrsserie med överlevnadstema – motsvarigheten till svenska tv-programmet ”Det största äventyret” – för den franska tv-kanalen TF1.

”Ringde mig och grät”

OS-medaljöreren i simning Camille Muffat, 25, var en av tre franska OS-stjärnor som miste livet i Argentina. I en intervju med franska tidningen Nice Matin berättar pojkvännen William Forgeus om mardrömsbeskedet.

– Jag fick beskedet klockan 00.08. Jag hade varit ute på middag och precis kommit hem, säger Forgeus som också fick uppdraget att informera Muffats föräldrar.

– Jag satte mig i bilen och åkte till dem. De hade inte hört något om det. Du kan säkert föreställa dig. Någon ringer på dörrklockan halv två på morgonen och berättar något sånt. Det var fruktansvärt, säger han.

Hans sista samtal med flickvännen ägde rum drygt ett dygn innan han själv fick dödsbeskedet.

– Camille var lycklig. Hon var på väg tillbaka från Ushuaia. Hon kunde inte berätta allt som hänt, men hon sa att det var fantastiskt. Hon ville verkligen göra det här programmet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM