MMA

UFC-svensken: ”Jag är bäst i världen”

Av: 

Petter Öhrling

SPORTBLADET

Niklas Bäckström klar för UFC-galan i Globen

Supertalangen Niklas Bäckström, 24, kommer att gå match på UFC-galan i Globen.

Där hoppas han ta nästa kliv mot toppen.

– Jag är bäst i världen. Har bara inte fått bevisa det än, säger han.

I går bekräftade UFC på sin officiella hemsida att det blir en gala i Stockholm den 4 oktober i höst. En match presenterades: Botkyrkas Nico Musoke mot meriterade amerikanen Amir Sadollah.

Under fredagen släpptes match nummer två: Luleås Niklas Bäckström kommer att möta 26-årige engelsmannen Mike Wilkinson. Han har ett facit på åtta segrar och en förlust (en vinst och en förlust i UFC) och har bland annat setts i realitysåpan "The Ultimate Fighter: The Smashes".

Vad vet du om honom?

– Jag kommer knappt ihåg vad han heter. Jag lägger ingen tid på sådant där. Han har förlorat tidigare och kommer att göra det den här gången också, säger den frispråkige Bäckström till Sportbladet.

Han fortsätter:

– Jag ska in och ha min andra bonus nu, det är allt jag tänker på.

”Förvänta er en slakt”

Den första bonusen fick norrlänningen efter sin UFC-debut i slutet av maj. Han accepterade den matchen med kort varsel – och åkte på en tandinfektion veckan före fajt – men vann ändå via submission i första ronden. För det tilldelades han alltså "Performance of the Night" och 50 000 dollar (cirka 340 000 kronor).

Den här gången kliver han in i oktagonen med ett helt träningscamp i ryggen.

Vad ska vi förvänta oss?

– Man kan förvänta sig en slakt. Jag kommer att gå in och göra rent. Jag vet vilken nivå jag ligger på, säger Bäckström.

Hur ser du på att slåss i ett fullsatt Globen?

– Det ska bli skitcoolt. Hittills har jag bara varit där och tittat på mina kompisar. Det har varit riktigt häftigt och jag hoppas på ännu högre ljudnivå den här gången, säger han.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

MMA