Stenson med i täten

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Stenson.

Bara. Med fantastisk golf spelade han till sig en ensam ledning.

Men med bakslag på både 16:e och 17:e hålet får Henrik Stenson forsätta jaga.

Till ledarduon är det dock bara ett slag upp efter fredagens spel.

– Jag ligger i en bra position inför helgen, säger svensken.

Henrik Stenson inledde dagens jakt på förstaplatsen i Nordea Masters som planerat. Tre slag skulle han ta ikapp under fredagen och slag för slag klättrade han bland placeringen.

Och med en birdie på det 15:e hålet – den femte för dagen – gick den svenske världstvåan upp i ensam ledning för första gången under tävlingen.

Skön revansch

Men sedan gjorde gårdagens ojämna spel sig påmint igen. En bogey på det 16:e hålet följdes upp av ett utslag i vatten på hål 17 och denna gång tvingades han till en dubbelbogey.

– Man kan fundera varför vi spelar längst bakifrån när vi spelar i storm, men smaken är väl som baken, säger Stenson.

De två bakslagen såg svensken tappa från sju till fyra under par.

– Det blåser riktigt mycket. Det var nog en och annan bogey i fältet i dag. Det var inte lättspelat där ute, säger Stenson.

”Jag är nöjd”

På det 18:e hålet, par 5, fick han en skön revansch på sig själv genom att sätta en drygt fem meter lång birdieputt till hemmapublikens stora jubel. Det tog honom till fem slag under par totalt.

– Jag spelar bättre än vad jag gjorde i går. Jag är nöjd med scoren, 70 är ingen dålig score i dag. Vi tar det och ligger i en bra position för helgen.

Svensken delar tredjeplatsen och har nu bara ett slag upp till en ledarduo bestående av spanjoren Alvaro Quiros och fransmannen Victor Dubuisson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf