Poker

”Slutet på en karriär och början på en ny”

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

SPORTBLADET

”Får nästan samma som känsla som när jag slåss”

Nassau UFC-legendaren TIto Ortiz har satt skräck i sina motståndare i snart 20 år.

Nu använder han samma taktik – för att bli bäst på poker.

– Jag har auran av att vare en av världens farligaste människor och det påverkar folk, säger han till Sportbladet Poker.

Sportbladet Poker träffar MMA-stjärnan på Atlantis beach på Bahamas där han nyligen hållit ett träningspass för PokerStars proffsstall. De flesta ligger utslagna i sanden med röda ansiktet men för Ortiz, med 30 matcher i bagaget, är hård träning vardagsmat. Senast slog han UFC hall of famern Stephan Bonnar via domslut i organisationen Bellator.

”Slutet på en karriär”

Och även om han har blivit lovad en titelmatch till sommaren ser stjärnan slutet på karriären. Det är där hans nya passion kommer in i bilden – poker.

– Det här är slutet på en karriär och början på en ny. Jag älskar spela poker, jag får nästan samma som känsla som när jag slåss. Det är en fantastiskt upplevelse, säger han.

Hur bra är du på poker?

– På en skala från ett till tio – sju. Jag är bättre än genomsnittet.

Hur ofta spelar du?

– Jag spelar tre till fyra stora turneringar om året. Men online spelar jag rätt ofta, främst via min mobil. När jag var skadad för ett tag sedan spelade jag hela tiden.

Du är en av världens mest kända fighters. Påverkar det dina motståndare?

–  När jag går går hårt mot vissa spelare tvekar de. Men jag hoppas ingen upplever det som hot. Jag gör bara sådant om jag får betalt, ha ha. Men visst har auran av att vara en av världens farligaste människor och det påverkar folk. Det är så klart en fördel. Men alla proffs vill slå ut mig och det är en utmaning. Jag försöker hålla lugnet.

”Gustafsson vann mot Jones”

Trots att det gått snart tre år sedan Ortiz slogs i UFC håller han bra koll på matcherna i organisationen. En av favoriterna är svenska Alexander Gustafsson.

– Jag kunde knappt gå ut när jag var i Sverige, det var helt galet. Intresset verkar ha växt hur mycket som helst hos er. Jag tror det beror mycket på Gustafsson, han är en fantastiskt fighter och jag tycker han vann mot Jones, det är min åsikt. Jag hoppas det blir en returmatch snart.

Vem vinner om de möts igen?

– Gustafsson kommer att vinna. Om han korrigerar de få misstagen han gjorde kommer han inte ha några problem. Ingen annan i lätt tungvikt rör sig som honom. Och han är så pass stor, vilket innebär problem för Jones som annars bara möter fighters som är mindre än honom. Om Gustafsson fortsätter att jobba på sin brottning vinner han utan problem.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker