Vann mot världstvåan - rasade över domslut

Av: Moa Bjurner

Publicerad:

Dramatisk öppning i WTA-slutspelet i ”McEnroe-stil”

1 av 4

Trots Caroline Wozniackis seger mot Maria Sjarapova var det ett domslut som kom att bli det centrala i matchen.

I andra set blev Wozniacki skogstokig över ett tillsynes felaktigt domslut.

Wozniacki vann första matchen i WTA-slutspelet i Singapore med 7-6, 6-7, 6-2, mot den ryska världstvåan Maria Sjarapova. Matchen höll på i tre timmar och 13 minuter. Men efter matchen var det ett domslut alla diskuterade.

Vid ställningen 40-40 och fördel Sjarapova i andra set, slog ryskan en boll som enligt Ekstra-bladet ska ha varit långt utanför.

Wozniacki började argumentera med domaren då bollen dömdes in och således tilldelades Sjarapova viktiga poäng.

"Den var så ut"

Då danskan redan använt sina möjligheter att utmana domslutet kunde hon inte mer än öppet protestera. Vilket hon också gjorde. Danskan gestikulerade, slog sitt rack i nätet och skrek på överdomaren. I klassisk "McEnroe"-stil.

Domaren stod fast vid linjedomarens beslut och ändrade inte bedömningen.

Den danska tidningen Ekstra-bladet uppger efter matchen att tv-bilderna visar att Wozniacki har rätt och att bollen är klart utanför.

– Jag kunde inte tro det, när domaren bara tittade ner på linjen och pekade nedåt med båda händerna. Jag menar, den var så ut, säger Caroline Wozniacki till Ekstra-bladet.

Trots det kunde hon hämta sig och kämpade andra set till ett tie-break som gick dock Sjarapova vinnande ur. I det tredje set kunde danskan ta tillbaka matchen och vann med 6-2.

Caroline Wozniacki möter också Agnieszka Radwanska och Petra Kvitova i sin grupp. De två bästa i varje grupp går vidare till semifinal.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN