Tipslördag får mig att längta efter Ola

SPORTBLADET

Sportbladets Karin Schmidt: Inramningen måste bli bättre

Undrar om Canal+ kommentatorer har dålig hörsel eller om de helt enkelt bara längtar efter en lustig hatt.

Vad är annars förklaringen till de gigantiska hörlurarna och den muntäckande mikrofonen de bär? I alla andra kanaler har kommentatorerna en nästintill osynlig mygga diskret placerad på kavajslaget samt en liten öronsnäcka.

Men varför göra det snyggt?

På Canal+ tycker man onekligen att headsets är viktiga hjälpmedel som ska synas. Det blir också en konstig syn när två personer med de där megagrejerna på huvudet sitter intill varandra och ska ha någon slags dialog.

Men behåll lurarna på för all del, sändningarna blir ju onekligen roligare.

Någon mer än jag som tycker att ”Tipssöndag” i TV4 känns lite taffligt? Hedman i all ära, men när han får gå runt bordet för att peka med sin kulspetspenna på en tv-skärm som zoomas in längtar i varje fall jag efter Ola och en aning sjysstare hjälpmedel i studion.

Kom igen, det är 2005 och om TV4 nu ska satsa på spanska ligan räcker det inte med att bara köpa matcherna. Inramningen måste bli bättre. Det gäller inte bara tekniska detaljer utan även reportage och vad man väljer att ta upp i försnacket.

Att dessutom kalla Real Madrid–Mallorca för en toppmatch är att ta i lite väl mycket.

Härligt med lite ”ung”-perspektiv i Sporten i TV4. Det brukar vara fattigt med sådant i sportsändningarna. Vill man se våra framtida idrottsstjärnor får man slå på Lilla Sportspegeln, som kanske mest passar folk under tio.

Därför var det kul att Sporten hade reportage om Johanna Strömberg, som springer, är filmstjärna och pluggar på Handelshögskolan. Och om Goran Slavkovski, 15-åringen som flyttat till Milano för att bli en ny Zlatan. Reportage som jag tycker blev mer intressanta än de med storstjärnorna. De unga har varken blivit cyniska eller medietränade. Befriande.

Bäst

Sämst

Karin Schmidt