Nå, vem är den störste pajasen?

SPORTBLADET

Har ni hört sagan om Bill och Bull?

Inte?

Då ska jag berätta historien om två storspelare som vann och förlorade en miljon dollar på en månad.

Två av Sveriges mest framgångsrika nätspelare, låt oss kalla dem Bill och Bull, beslutade sig för att göra en satsning med gemensam kassa. Idén var lika enkel som briljant. De skulle stötta varandra, analysera och utvärdera varandras spel. De skulle spela i skift mot motståndare som var ur balans.

De satsade 50 000 dollar och målet var att vinna en miljon dollar på en månad. Jag hoppas att alla förstår att man måste vara extremt skicklig och ta oerhörda risker för att uppnå ett sådant mål.

Rena rama pajaserierna

När månaden gick mot sitt slut hade de sin miljon. Slutet gott, allting gott? Nja, inte riktigt.

Den sista dagen på månaden förlorar Bill en pott varpå följande konversation utspelar sig:

Bull: Nu spelade du som en pajas.

Bill: Vad säger du, din pajas?

Bull: Du spelar som en pajas, din pajas.

Bill: Det är du som spelar som en pajas.

Efter ytterligare ”pajaskastningar” fram och tillbaka enades de om att göra upp som vuxna människor. De satsade maxbeloppet på sajten, 20 000 euro, på en liten pokerduell i cyberrymden.

Nästan omedelbart fick Bill par i kungar och stoppade efter några höjningar in all sås i mitten. Bull funderade länge, länge på att syna. Bill kände sig som en säker vinnare. När en sekund återstod av betänketiden synade Bull. Med par i ess. Slowroll – en synd vid bordet

Att lägga tid på att fundera på en syn när man har bästa möjliga handen är en slowroll. En slowroll är inget regelbrott men etiskt sett är det bland det värsta du kan göra vid ett pokerbord.

Bill blev rasande och vänskapen var slut. De delade upp den vunna miljonen.

På ännu sämre humör beslöt sig nu våra hjältar att på nytt ge sig ut på nätpokeräventyr. En gång för alla skulle det bevisas vem som var den största pajasen. De valde att sätta sig på ett bord med världens kanske mest framgångsrika nätspelare för tillfället. Hur det gick kan ni själva räkna ut.

När krutröken lagt sig den kvällen hade det gått exakt en månad sedan våra vänner gjorde upp sin deal. Bokslutet visade att Bill och Bull slutade på samma netto. Minus 25 000 dollar. Vem som är den största pajasen är ännu inte avgjort.

Ken Lennaard

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker