"Bästa hästen vann"

SPORTBLADET

Segerkuskarnas omdöme var samma

- Bästa hästen vann.

Så sammanfattade både Erik Adielsson och Jörgen Westholm sedan de två vunnit Drottning Silvias respektive Konung Gustaf V:s pokal på Åby på lördagen.

Om det verkligen var så att bästa hästen vann får vi väl aldrig veta, men i åtminstone Jörgen Westholms fall är det mycket svårt att säga emot. Hans Rite On Track fick göra allt grovjobb utanpå ledaren samtidigt som de tuffaste konkurrenterna fick riktiga smörresor. Trots det hade Rite On Track inga stora problem att avgöra med klar marginal över upploppet.

"Tarzan" - ett stöd

Segerkusken Jörgen Westholm var glad och rörd efter vinsten som han kallade "den absolut största i karriären". Han passade också på att tacka  tränarkollegan Stefan "Tarzan" Melander.

- Stefan har sagt att om jag bara kämpar på kommer jag att hitta en riktigt bra häst, och jag tycker att den här är rätt hygglig", sade Westholm i vinnarcirkeln syftandes på Rite On Track.

I Drottning Silvias Pokal blev starten avgörande. Erik Adielsson bakom Lotuschic höll ut loppets favorit Joy Ås och Björn Goop, som valde att krypa ner i rygg ledaren. Där blev de fast för länge och var chanslösa att på allvar hota när luckan kom.

Inget taktiklopp

Från sidan såg det ut som ett taktiklopp, men Erik Adielsson var av en annan mening.

- Örjans (Kihlström) häst (Flicka Kronos) låg på hårt och jag tvingades köra fortare än vad jag tänkt, ändå kändes det tidigt att min häst skulle bli svårslagen. Hon var helt enkelt bara bäst, sade Erik Adielsson.

Lång storloppssäsong

Vi får se vad konkurrenternas replik blir. De två pokalloppen var starten på en lång storloppssäsong för fyraåringarna. Är Lotuschic och Rite On Track fortfarande bäst när vi summerar i slutet av november?

Per Nicklasson