Golf

Sjukt bra, Annika

SPORTBLADET

Femte titeln i år – trots två veckors förkylning

Ohotade världsettan Annika Sörenstam spelar drömgolf – trots att hon varit sjuk i två veckor.

I natt blev det ytterligare en trofé till prisrummet där hemma.

– Bara att hoppas formen håller i sig, sa hon till Sportbladet.

Sörenstam i siffror Helgens rundor: 67-65–64 (-17). Placeringar 2005: 1–1–1–12–1–2–1. Förstaplatser i karriären: 78 (av 297). Inspelade prispengar i karriären: 130 miljoner kronor.

Sörenstam i siffror Helgens rundor: 67-65–64 (-17). Placeringar 2005: 1–1–1–12–1–2–1. Förstaplatser i karriären: 78 (av 297). Inspelade prispengar i karriären: 130 miljoner kronor.

Foto: reuters

I dag åker Annika Sörenstam till Havre de Grace i Maryland, för årets andra major; LPGA-mästerskapen. Hon är storfavorit och tar vid en seger på söndag ytterligare ett steg närmare en historisk Grand Slam – segrar i årets fyra största turneringar.

Och formen kunde inte vara bättre.

Världsettan vann i natt sin femte titel för året, i ShopRite LPGA Classic, utanför Atlantic City i New Jersey.

– Det är knappt jag kan förstå det, men nu har jag fått bästa tänkbara förberedelser inför nästa vecka, sa hon i natt.

Mästerlig puttning

– Spelet känns jättebra just nu. Framför allt puttningen stämmer, jag har haft väldigt fin känsla på greenerna den här veckan.

Avslutningen med just puttern var mästerlig. På det sista hålet sänkte Sörenstam en putt på närmare 20 meter, för en eagle och seger med fyra slag före tvåan, Julie Inkster, USA.

– Det kändes jättehärligt. Vilken avslutning det blev.

Var det gåshud när du vände upp mot publiken?

– Ja, det var det ju.

Sörenstam är nöjd med genrepet inför LPGA-mästerskapen – trost att en elak förkylning stört henne i snart 14 dagar. Efter dubbelseende och hjälp av läkare slutade Sörenstam tvåa i New York, för en dryg vecka sedan, och lyckades alltså vinna i natt.

– Förkylningen har suttit i ett tag nu och det har varit jobbigt. Sen har det ju varit väldigt kallt och blåsigt. Men nu känns det nog nästan hundraprocentigt igen.

Trots infektionen har Sörenstam elva raka tävlingsrundor under 70 slag.

Tangerat tourrekord

Därmed tangerar hon ett eget tourrekord från 2002.

– Bara att hoppas det håller i sig. Det är ju nästa vecka som gäller...

Nu blir du förstås storfavorit i LPGA-mästerskapen. Känner du förväntan eller nervositet?

– Just nu njuter jag bara av den här segern. Men spelet känns ju som det stämmer och förväntningar efter en seger måste jag lära mig att hantera. Jag ser fram mot nästa vecka, det blir stort.

Triumfen i natt var nummer 61 på USA-touren och 78 totalt, världen över. Det betyder att prisrummet hemma i villan utanför Orlando är mer än välfyllt av troféer.

– Det har ju blivit några genom åren, men inför varje år ställer jag undan gamla priser för att göra plats för årets nya. Så nu fick jag en till i årets rad.

Vad gör du med de äldre troféerna?

– Jag ställer undan dom i andra rum eller lägger dom i lådor, för att få plats. Men nu när jag ska starta upp en egen golfskola i Orlando ska jag ta fram alla priser jag vunnit för att ha dom uppställda på en enda stor plats.

Förhoppningsvis blir det ytterligare en trofé redan den här veckan, i LPGA-mästerskapen. Sörenstam har vunnit turneringen de två senaste åren.

Thomas Tynander

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf