Handboll

”Kroatien spelade inte hårt, de spelade brutalt”

SPORTBLADET

Svenska damerna missar VM

Det blir inget handbolls-VM för de svenska damerna.

Det satte Kroatien stopp för – samt ett domarpar från Vitryssland.

– En jävla bedrövelse, sade den avgående svenske förbundskaptenen Peppe Jonsson till TT efter att Kroatien vunnit kvalreturen över Sverige.

Det blir alltså inget handbolls-VM för Per-Olof Jonssons landslag. Sverige, som vann det första mötet hemma i det avgörande VM-kvalet mot Kroatien med 30–26, förlorade på lördagen returen i Kutina med 33–26.

En förlust som gjorde mycket ont – i dubbel bemärkelse.

– Kroatien spelade inte hårt, de spelade brutalt. Dessutom klarade inte domarna av trycket från publiken, sade Peppe Jonsson besviket.

Slutminuterna blev kaotiska när Sverige kämpade för att nå i kapp Kroatien.

Med dryga minuten kvar svarade Sävehofs Annika Wiel Fredén för ett genombrott. Hon stoppades bryskt och det svenska laget väntade på ett straffkast.

Men någon signal kom inte.

I stället vände spelet och Kroatien drog in 31–26.

När Pepe Jonsson sedan ville begära timeout reagerade aldrig sekretariatet.

– Bedrövligt, man kan inte enbart skylla förlusten på domarna och sekretariatet men vi hade på känn att det kunde bli så här i Kroatien, sade Jonsson som nu ersätts av Ulf Schefvert.

– En jävla bedrövelse att vi missar VM nu när vi genomgått en generationsväxling. Nu får tjejerna rikta in sig på EM i Sverige 2006 i stället, sade Jonsson som även fick möjlighet att säga adjö till Åsa Eriksson.

Efter 251 landskamper blev den sista förmodligen en av de tråkigaste för landslagsveteranen. Även gravida Katarina Arfwidssons framtid är i dagsläget oklar.

Klart är däremot att ”det leende landslaget” missar den stora VM-festen i Ryssland i december.

Sportbladet - TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Handboll

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll