Woods slog Els i särspel

SPORTBLADET

Stenson sjua i Dubai

Ernie Els utmanade Tiger Woods om segern i Dubai Desert Classic. Men när avgörandet skulle ske i särspel var den amerikanske världsettan, som så många gånger förr, den kyligaste. Woods avgjorde på första extrahålet när Els sänkte sitt andraslag i den green som omgärdade greenen på banans 18:e hål.

Under de fyra ordinarie ronderna hade både Woods och sydafrikanen 269 slag, sammanlagt 19 under par. Woods avslutade tävlingen med en 69-rond, medan Els den sista dagen tvingade fram särspelet tack vare en 67:a.

För Woods var det första gången han tävlade i Dubai, och han blev en vinnare direkt. Els har tidigare tagit hem tre titlar i tävlingens historia och var regerande mästare.

Henrik Stenson blev bäste svensk på delad sjunde plats. 29-åringen slutade på sammanlagt 15 under par och hade fyra upp till toppduon. Niclas Fasth var två slag sämre och slutade delad elva.

Dansken Anders Hansen, som hela helgen funnits med i tätstriden, föll från delad ledning till en slutlig fjärdeplats, två slag bakom Woods och Els.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf