”Jag blev väldigt överraskad”

SPORTBLADET

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson fick beskedet i går kväll

Sent i går kväll ringde Markus Näslund till Bengt-Åke Gustafsson.

Förbundskaptenen blev mycket överraskad av det negativa beskedet.

– Men samtidigt respekterar jag det. Markus sa att han bara kan ge 80-85 procent och då är det bättre att han ger plats åt en frisk och fräsch spelare, säger förbundskaptenen till sportbladet.se.

Foto: Urban Andersson
Överraskad Bengt-Åke Gustafsson fick beskedet om Markus Näslunds avhopp sent onsdag kväll.

Näslund, 32, meddelade sent på onsdagskvällen att han hoppar av OS i Turin.

– Klart jag blev överraskad. Markus gjorde ju comeback häromnatten och jag trodde väl att han var så pass frisk att han kunde spela i OS, jag har ju hela tiden velat ha honom med. Men tydligen är skadan värre än befarat och han måste vila en längre tid.

Vad sa Markus??

– Han var väldigt ärlig och sa att han inte gå för fullt, att han trodde att han bara skulle kunna ge 80-85 procent och att han då tyckte det var bättre att ha med en frisk spelare i truppen. Det visar bara hur proffsig han är. Jag uppskattar det verkligen.

Telefonmöte – sen var Holmström med

Efter några snabba samtal med Mats Näslund, managern, och assistenterna Janne Karlsson och Anders Eldebrink beslutade ledningen för Tre Kronor att den lediga platsen ska gå tilll Tomas Holmström, 33, Detroit.

Cirka en halvtimme efter att Näslund ringt Bengt-Åke Gustafsson ringde förbundskaptenen själv upp Detroit-spelaren och meddelade att han får åka med till Turin.

– Jag har ju hela tiden haft Holmström som tänkbar ersättare och vi har redan tittat på i vilken omgivning han skulle kunna spela. Vi har ett par alternativ, men jag tänker inte berätta det redan nu, säger Gustafsson till sportbladet.se

Han är ju rätt nyttig i power play.

– Jodå. Men jag har nog tänkt använda honom en del i fem mot fem också...

Läs mer:

PeO Larsson