Fusk lönar sig inte i längden

SPORTBLADET

Fusk lönar sig inte i längden och oftast inte ens för stunden. Och Sverige slår Tyskland alla dagar i veckan.

Det fick jag en nyttig påminnelse om när jag var i Barcelona och spelade poker för ett tag sedan.

Jag hade sett fram emot resan länge. Bort från den svenska våren och lite riktig poker i stället för vardagslunken på nätet. Trots att jag var sliten var jag övertygad om att jag skulle spela grymt. Men mitt spel var långt ifrån grymt.

Det är bara att erkänna även om det svider. Om du inte är ärlig mot dig själv, vem ska då vara det? Jag spelade så dåligt att jag förtjänade ett rött kort. Ett tag trodde jag att jag skulle få det också. I hotellhissen hamnade jag nämligen ansikte mot ansikte med en vilt stirrande Pierluigi Collina. Den levande domarlegenden såg så där farlig ut som bara han kan göra på en fotbollsplan. Ganska snart förstod jag att han inte var arg, utan bara förvånad över vem som klivit in i hissen.

Björn Enberg kan vara en ny svensk stjärna. Han vann två turneringar i Barcelona. På finalbordet i en turnering gjorde han en stor höjning i första position. Alla la sig fram till höga mörken där en tysk som förmodligen hette Fritz satt. Bakom Björn stod en annan tysk, som kanske hette Franz, och såg Björns kort. Franz teaterviskade till Fritz att Björn hade ess-tio. En svensk som förstår tyska hörde det men hann inte reagera innan Fritz synade med sin sju-fyra.

Sju-fyra är en usel hand såklart, men om man vet vad motståndaren har gör det inte så mycket. Floppen kom kung-tre-två och Fritz gick snabbt all-in med vetskapen att stackars Björn inte kunde syna. Björn blixtsynade och vände upp kung-tio.

Fritz studerade snopet Björns par i kungar. När hans ögon till slut lyckades förmedla faktum till sin förvirrade hjärna vandrade de vidare och landade på hans partner in crime. Franz såg, om möjligt, ännu snopnare ut. Med svansen mellan benen fick Fuskar-Fritz och Fuskar-Franz bege sig till baren där de senare på kvällen kunde iakttas i en livlig diskussion med ett kroppsspråk som ingen tidigare sett tyskar använda.

Sverige–Tyskland 1–0. Jag tar det som ett omen inför i morgon.

Ken Lennaard

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker