”Spänningen är tillbaka i F1”

SPORTBLADET

Motorlistan – med Anna Andersson

1 (1) Formel 1

Loppet på Imola senast gav mersmak. Jakten mellan den abdikerade kungen Michael Schumacher och hans arvtagare Fernando Alonso var förstklassig. Spänning, taktik och två av världens bästa förare – det är motorsport av allra högsta klass.

Och när nu spänningen är tillbaka inom F1 så ser vi fram emot Nürburgring den 7 maj.

2 (7) Michael Schumacher

Seger på Imola senast, Ferraris hemmabana och nu är han inspirerad inför sitt hemmarace på tyska Nürburgring. Enligt tyska uppgifter ska han ha erbjudits ett nytt kontrakt med Ferrari värt 650 miljoner kr under två år och det ska offentliggöras i samband med hemmaloppet. Samtidigt hotas han av Jarno Trulli. Italienaren anser att han stängdes av Schumi under kvalet – och därför kommer han att göra detsamma i nästa lopp.

3 (-) ”Det var något som brast senast. Ingenjörerna har koll på det och har lovat att det inte ska hända igen.”

Mattias Ekström efter den tunga DTM-premiären där han tvingades bryta. På söndag vill han ha revansch på Lausitz. ”Det brukar alltid gå bra där”, säger Ekström.

4 (–) WTCC

Även här är det dags för säsongens andra lopp. Rickard Rydell ligger tia efter de första två loppen. Det blev en sjätteplats i det första och det andra bröt han sedan han blivit påkörd. Sedan dess har teamet testat i Qatar och han ser fram emot Magny Course.– Jag gillar den banan, det känns som om jag kan vara med och slåss om en plats på pallen, säger han.

5 (5) F1-skvaller

Det snackas om: Honda hävdar att Ferrari fortsatt att köra med en flexibel bakvinge – trots förbud. – Jag har tillräckligt mycket videomaterial för att bevisa det, säger Hondas tekniske direktör Geoff Willis till ”Autosprint”. Autoport skriver att Philip Morris, läs Marlboro, är beredda att betala för både Michael Schumacher och Kimi Räikkönen i Ferrari. Visst är det förbud mot tobaksreklam, men de spaltmeter som kommer att skrivas om paret kompenserar det PR-mässigt.

6 (–) Nytt från F1-testerna

Toyota arbetar med en ny bil, i veckan var det premiär för TF106B i Le Castellet. Vitantonio Liuzzi kraschade i 275 km/tim på Silverstone, men kunde oskadad lämna bilen. Franck Montagny kör på fredagen för Super Aguri redan till nästa vecka.

7 (4) Svenskt i korthet

Premiär i World Series med Alx Danielsson i belgiska Zolder. Jens Edman var snabbast i de sista testerna inför DTC-premiären i Danmark, I helgen är det premiär. De båda förarna Patrik Sandell och Per Gunnar Andersson tävlar nu i rallyns JVM. Tävlingen avgörs i Argentina.

8 (–) Valentino Rossi

Tillbaka på listan sedan Ferrari nu sagt att han själv avgör om han vill köra F1 nästa år och dessutom är det moto-GP i helgen. Italienaren ligger fyra efter två tävlingar, 14 poäng efter ledande Loris Capirossi.

9 (–) Lill-Lövis

Är en av stjärnorna i GP Masters som inleds i Qatar i helgen, tillsammans med bland annat Emerson Fittipaldi, Riccardo Patrese, Nigel Mansell och Alain Prost gör Stefan Johansson upp om segern under fyra tävlingar på veterantouren. I morgon kl 18.30 sänder Viasat 3 loppet direkt.

10 (–) Cora Schumacher

Ralf Schumachers fru är redo för premiär, det är dags för Seat Leon Supercoupa i samband med DTM på Eurospeedway Lausitz. Hon kör en av tre VIP-bilar, i en annan sitter den förre backhopparstjärnan Sven Hannawald.

SOPPATORSK

Jenson Buttons ”Lollypopman”

Han vände på spaden och gav britten signal att köra ut från depån på Imola, problemet var bara att bränslepåfyllningen var inte avslutad och slangen satt kvar i bilen. Button rev med sig slangen och ett par medarbetare, han tvingades bromsa och förlorade 20 sekunder. Klantigt.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport