Lindbäck för samtal med Masarna

På väg till moderklubben efter lönebråket

Antonio Lindbäck är på väg bort från Indianerna.

Mycket talar för att VM-stjärnan återvänder till Masarna.

– Han finns med i bilden, säger lagledaren Stefan Bäckström.

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck har tillhört Indianerna sedan 2011, men efter måndagens öppna lönebråk talar det mesta för att parterna går skilda vägar.

Enligt uppgift till Sportbladet hade Lindbäck en stor fordran på Indianerna redan efter den förra säsongen. Skulden, som ska ha uppgått till 400 000 kronor, reglerades först under våren 2016.

Eftersom klubben nu på nytt släpar efter med löneutbetalningarna vägrade Antonio Lindbäck att köra måndagens hemmamatch mot Piraterna. 31-åringen kommer heller inte att köra kvällens returmöte i Motala, då han ersätts av Robin Törnkvist.

– Lindbäck Racings likviditet är ansträngd och att ta fortsatta kostnader med osäker ersättning är inte möjligt, skriver Antonio Lindbäck på Facebook.

Hjälte som gästförare

Mycket talar för att han, som bor i Krylbo, nu återvänder till moderklubben Masarna. I rollen som gästförare hjälpte Lindbäck förra säsongen klubben till elitserien.

Masarna hade gärna sett att han fortsatt där, men Lindbäck valde en sjätte säsong i Indianerna.

– Vi för samtal med honom och andra, men han har inte fått något kontraktsförslag, säger lagledaren Stefan Bäckström.

Masarna har redan värvat den regerande världsmästaren Tai Woffinden, senast i Elit Vetlanda, och förlängt kontraktet med Linus Sundström.

I år missade klubben, som nykomling, slutspelet med en ynka säsong. Med Lindbäck i truppen skulle Masarna höja målsättningen ytterligare.

– Vi har pratat till och från och sagt att han ska fullfölja sitt kontrakt med Indianerna. När det är klart kan vi börja diskutera ett riktigt kontrakt. Det är klart att vi är intresserade. Antonio är en världsförare och vi vill vara med i slutspelet, säger Stefan Bäckström.

Beklagar situationen

Samtidigt som han ser en möjlighet att få hem den förlorade sonen beklagar han situationen som har uppstått i Indianerna.

– Jag har vetat om det ett tag, att klubben är skyldig honom pengar. Det finns bara förlorare i en sådan här affär. Ja, hela sporten förlorar på det. Även om Indianerna inte har gjort det med flit blir det som ekonomisk dopning. En klubb kör med ett lag som den inte har råd med och kör bort ett lag i en klubb som har råd, säger Stefan Bäckström.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.