Vettel rasande efter kraschen

SPORTBLADET

Svordomarna haglade: ”Klumpigt och omoget”

Rysslands GP tog slut direkt för Sebastian Vettel.

Efter kraschen var han rasande på Daniil Kvyat.

– Vem i helvete? Någon körde in i min jävla bakdel, sa tysken.

Sebastian Vettel och Daniil Kvyat har rykt ihop förut. I Rysslands GP hände det igen. Kvyat körde in i Vettel två gånger precis efter starten och tysken kraschade.

Svordomarna haglade från Vettel som tvingades bryta.

– Vem i helvete? Någon körde in i min jävla bakdel i andra kurvan? Sen körde någon in i mig igen i tredje kurvan. För helvete!, sa Vettel efter kraschen.

Viasats expert Eje Elgh var inte imponerad av Kvyats agerande.

– Det var inte bra för hans del. Här kommer han definitivt att bli tagen i örat. Klumpigt, omoget och inte godkänt, säger han.

Ericsson körde upp sig

Nico Rosberg tog säsongens fjärde raka och den totalt sjunde. Mercedesföraren tangerar därmed Michael Schumachers sju raka segrar, men han har två kvar upp till Vettel som är etta på listan med nio raka.

Marcus Ericsson var sist efter kvalet, men körde upp sig till en 14:e plats.

– Jag tycker att det var ett riktigt bra race från vår sida. Det har varit en riktig tuff helg med mycket som har gått emot. Jag har inte alls fått det att funka i kvalen i år, men vi såg i fredags redan på träningen att vi fått däcken att fungera. Jag tycker att jag visade det i dag igen. Det var riktigt kul att fajtas tillbaka och visa att man kan komma tillbaka även när det går tungt, säger han i Viasat Motor.

(OBS! Några användare kan ha problem att se tv-klipp i mobilenheter. Vi jobbar på en lösning).

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1