Ny framgång för Malja: ”Bra helg”

avAnna Andersson

Tog poäng för åttonde racet i rad

Gustav Malja fortsätter att imponera.

Han är ende förare som tagit poäng i vart och ett av de åtta senaste racen.

– Jag tycker att det var ett av mina bästa race i år.

Svensken som kör i GP2 hade aldrig tidigare kört i Malaysia, en bana som på grund av de höga temperaturerna i luften och på asfalten är extremt tuff både mot förare och material. Han inledde med att kvala in som 13:e man och i det första racet avancerade han och passerade den dåvarande mästerskapsledaren Pierre Gasly (Frankrike) efter depåstoppen. Svensken tog målflagg som nia, bara två tiondelar bakom åttondeplatsen som hade gett honom pole position i sprintracet.

– Jag var lite besviken efter kvalet där farten egentligen fanns för topp tio, men tyvärr tvingades jag avbryta mitt bästa varv i slutet av passet när en annan förare körde av precis framför mig, säger Malja.

Chans på pallen

I det andra loppet gjorde han en bra start från ruta nio och tog sig upp till plats tre, men efter en upplåsning i kurva nio blev han passerad av två bilar från PREMA. Malja gick i mål som femma och är den ende föraren i startfältet som tagit pong i vart och ett av de åtta senaste loppen.

– En bra helg för oss. Vi fortsätter att ta poäng i varje race just nu, och har etablerat oss på den nivån, säger Gustav Malja.

– I sprintracet låg jag trea och kände att pallen inte var långt borta, men tyvärr gjorde jag ett litet misstag och fick släppa förbi mig Prema-bilarna. Jag tycker ändå att det var ett av mina bästa race i år. På det stora hela är jag nöjd med den här helgen, speciellt med tanke på att jag aldrig kört på den här banan förut. Nu har vi ett stort uppehåll innan finalen, och jag ska göra allt för att förbereda mig så bra som möjligt och avsluta den här säsongen på topp.

Jimmy Eriksson, som också kört GP2 under säsongen, fanns inte med i Malaysia eftersom han har avbrutit sitt samarbete med Arden. Han kommer inte heller till start i finalen i Abu Dhabi den 25-27 november.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2