Bacon poängbäst när Sallén kopplade greppet

Foto: Christy Bacon matchhjälte i första kvartsfinalen
SPORTBLADET

Sallén tog emot Mark i första matchen i kvartsfinalsserien.

Christy Bacon var glödhet i två perioder och bäddade för siffrorna 67-44 och hemmaseger.

– Skillnaden var att vi spelade mer aggressivt i defensiven, säger Christy Bacon.

I kväll spelades den första kvartsfinalen mellan Sallén och Mark i Basketligan dam. Gästerna kom till Rosendalshallen i Uppsala med ett övertag i matcher över hemmalaget. Mark hade inför matchen vunnit två av tre matcher mot Sallén. Men i dag visade hemmalaget att de hade en högre växel och vann tillslut med siffrorna 67-44.

– Det var en tuff match, de spelade aggressivt och det visste vi att de skulle göra. Vårt fokus låg på att spela bra försvar, säger Bacon.

Bacon poängbäst

Spelmässigt var det inte den bästa basketmatchen, med en hel del missar och slarviga misstag från båda håll. Men en av de stora skillnaderna mellan lagen var Salléns lagkapten Christy Bacon, som inledde matchen starkt. Efter två perioder hade Bacon gjort 16 poäng, och var poängbäst under hela matchen.

– Jag tycker att jag spelade ganska bra offensivt idag. Defensivt fanns det områden som jag kan förbättra och som jag kommer fokusera på till nästa match när vi åker till Mark.

Bacon slutade på 18 poäng. Trots den imponerande starten blev det bara två poäng i andra halvlek.

– I andra halvlek punktmarkerade de mig. Det gjorde det svårare för mig att få bollen. Men det öppnade upp för andra som klev fram, så det var inget bekymmer, säger Bacon.

Försvaret en svaghet

Mark blixtrade stundtals till, men kom aldrig riktigt nära hemmalaget. En stor skillnad var just Salléns försvarsspel som stundtals såg riktigt bra ut, och Marks egna försvarsspel som inte fungerade menar Bacon.

– Vi spelade mer aggressivt i defensiven. De spelade zon. Men jag tror inte att de använde det på sättet de ville. Jag tror att det var en svaghet för dem idag. Vi får se om de fortsätter spela zonförsvar i Mark eller om de går tillbaka till man man.

"Kommer bli en helt annan match där"

Nu väntar nästa match i Kinnahallen. För Mark är vinst ett måste för att ta kvartsfinalserien till en tredje och avgörande match. För Sallén gäller det att slipa ännu mer på försvaret menar Bacon.

– Det kommer krävas ännu mer fokus på defensiven och på returtagningar. De spelar väldigt bra hemma och de har väldigt bra publik som stöttar dem. Det är en svår miljö att spela i. Det kommer bli en helt annan match där, de är redo och de måste vinna för annars är deras säsong över, säger Bacon.

Match två spelas i Kinnahallen lördagen den 2 april.

■ ■ ■

Även i kvällens två övriga kvartsfinalerna blev det klara hemmasegrar.

Luleå besegrade Norrköping (87–62) och Umeå knäckte Visby (79–48). 

ARTIKELN HANDLAR OM