Curry avgjorde i comebacken

SPORTBLADET

Tillbaka efter skada, och basketstjärnan Stephen Curry visade mästarklass direkt. Med rekordpoäng i förlängningen, 17, såg han till att Golden State vann med 132–125 över Portland.

Golden State leder därmed kvartsfinalserien i NBA med 3–1 i matcher.

Curry har varit borta i fyra veckor under slutspelet, först med en fotledsskada, och nu senast med en knäskada. Han sade på presskonferensen efter matchen att han var nervös före comebacken.

– Det tog ett tag att hitta flytet. Det är lite skillnad mot träning och jag väntade på att muskelminnet skulle hitta tillbaka, sade han.

Han gjorde 23 poäng under ordinarie tid, men grämde sig för det missade skottet i slutsekunderna som skulle kunna ha ge Golden State segern.

”Stolt över hur vi spelade”

Men irritationen omvandlade han till energi inför förlängningen. Där satte han skott efter skott – trepoängare, som tvåpoängare och straffkast. Det blev 17 poäng under de fem minuterna, rekord i en NBA-match.

– Jag är stolt över hur vi spelade och glad att jag lyckades spela som bäst när det betydde som mest, sade Curry.

Kvartsfinalserien mellan Miami och Toronto har varit väldigt jämn och tre av fyra matcher har gått till förlängning. Miami vann den fjärde matchen med 94–87 och utjämnade till 2–2 i matcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA