Sverige vill ha nya megaevenemanget

Foto: Friidrott är en av delarna i evenemanget.
SPORTBLADET

Sverige vill arrangera Europas nya megaevenemang år 2022.

I det nya konceptet European Championships avgörs EM i sju idrotter samtidigt.

I dag påbörjas det omfattande förarbetet.

European Championships är ett nytt koncept där EM i simning, friidrott, golf, rodd, triathlon, gymnasitik och cykling hålls gemensamt. Sverige vill arrangera evenemanget år 2022 och förabetet inleds idag när representanter ifrån Malmö/Skåne, Göteborg och från de sju aktuella EM-förbunden träffas. Tillsammans ska de genomföra en förstudie som ska visa om det är möjligt för Sverige att anordna evenemnaget. Saker som ska diskuteras är bland annat ekonomiska förutsättningar och logistik. Arbetet påbörjas omgående och ska vara klart i höst.

Berlin 2018

Konceptet ska för första gången testas i Berlin och Glasgow år 2018. Man räknar med omkring 4500 aktiva deltagare och evenemanget ska hållas var fjärde år. Med tanke på omfattningen tycker Göteborg och Malmö/Skåne att ett samarbete skulle vara en bra idé.

– Detta är ett så stort evenemang så vi tror att vi blir starkare tillsammans med Malmö och region Skåne. På dagens möte uttryckte samtliga sju förbund att de ser oerhört positivt till idén och vill gärna delta i förstudien, säger Camilla Nyman VD på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.