Hemliga svenskarna som är bäst i världen

Experten om den blågula dominansen

Tre anonyma svenskar toppar världsrankingen i onlinepoker.
Tre anonyma svenskar toppar världsrankingen i onlinepoker.

Tre anonyma svenskar toppar onlinepokerns världsranking.

Nu tror experten att det bara är en tidsfråga innan deras identitet avslöjas.

– Det kommer ett tillfälle då de väljer att bli offentliga med sina riktiga namn, säger Sportbladet Pokers superbloggare Lina Olofsson.

Läs senaste inlägget från Superbloggarna här

Svenskarna fortsätter att dominera Pocketfives, världsrankingen i onlinepoker.

För första gången någonsin toppar fyra (!) blågula listan: ”C Darwin2”, ”lena900”,  ”Aridaos” och Christian ”eisenhower1” Jeppsson.
– Det är fantastiskt och är ett bevis på att Sverige fortfarande är en väldigt stark pokernation, även om vi inte visat så mycket på livetouren så har visat det online, säger Lina Olofsson.

Men att topptrion är anonyma nick, drar inte det ner rankingens seriositet?

– Nej, man kan ta rankingen på fullt allvar. Onlinepoker och livepoker är två olika arenor, vill man inte skylta med sitt namn online så behöver man det inte. Jag kan ju tycka att det är töntigare att sitta med luvtröja, mössa, mörka solglasögon och munskydd på liveturneringar och tro att man inte ska bli igenkänd.

”Troligt att man då väljer att gå ut”

Att man som spelade väljer att inte gå ut med sitt riktiga namn kan bero på flera faktorer, menar Olofsson:

– Anonymiteten har med att man löper större risk för rån, att folk ger sig på en. Tidigare har det också varit av skattemässiga skäl, men det hindret är ju borta nu. Andra kanske helt enkelt inte vill komma ut i rampljuset, särskilt de som ändå inte spelar live.

Det lilla som är allmänt känt om topptrion är att ”C Darwin2” är en man från Stockholm, medan de andra två varken skyltar med kön eller bostadsort. Men att de skulle förbli anonyma karriären ut är inte troligt:
– När någon av dem vinner en stor turnering live så är det väldigt troligt att man då väljer att gå ut med sitt nick också.

Se världsrankingen nedan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN