Hittade ’elden’ – efter stjärnmöte

SPORTBLADET

Avslöjar peppande orden i ny dokumentär – sänds exklusivt på Sportbladet

Foto: STEFAN MATTSSON

Två blytunga förluster höll på att knäcka Alexander Gustafsson.

I en ny dokumentärserie – som Aftonbladet TV exklusivt förhandsvisar på onsdagsmorgonen – berättar ”The Mauler” hur peppande ord från en amerikansk UFC-mästare fick honom att resa sig.

– Elden har inte slocknat, säger han.

Den 3 september kliver Alexander ”The Mauler” Gustafsson in i hetluften igen.

Viaplay har följt den svenske UFC-stjärnans tuffa väg tillbaka efter de två raka förlusterna som var nära att knäcka honom totalt och på onsdagen sänds den första delen av dokumentärserien ”Inside Alexander Gustafsson”.

Men redan klockan 07.00 på onsdagsmorgonen kan Sportbladets tittare ta del av en exklusiv förhandsvisning.

”Dags att skita i det?”

I dokumentären får vi följa ”The Mauler” in på bara skinnet.

Han berättar att förlusterna mot Anthony Johnsson och Daniel Cormier fick honom att överväga att avsluta karriären – men att han hittade ny inspiration på gymmet Allstars Training Center i Stockholm.

– Jag har ”battlat” med mig själv. Jag har funderat om jag verkligen har egenskaperna för att bli bäst i världen, undrat om jag nått min ”peak”. Men man har alltid två alternativ; antingen skiter man i det och lägger ner, eller så gör man om och gör rätt. Klart att jag har ställt mig själv frågan: ”Är det dags att skita i det här nu?”, men jag kommer alltid fram till att det inte är jag. Elden har inte slocknat. Det finns fortfarande ett driv i mig. Den där elden kommer ta mig till den högsta nivån, den där elden kommer göra mig till världsmästare, säger Gustafsson i dokumentären.

”Fick en funderare”

Han avslöjar också hur han stöttades av amerikanske UFC-stjärnan Dominick Cruz under ett träningsläger på Alliance Gym i San Diego i vintras.

– Cruz är en av världens bästa fajters i 60/61-kilosklassen. Han var borta i två år men kom tillbaka och tog bältet. Så jag frågade honom: ”Hur fan lyckades du med det?”. Han sa att jag skulle kolla runtom kring mig, se vad det är jag har, vilka jag har att sparra med, och tänka på att det viktiga är att jag tror på det jag gör. Då fick jag en liten funderare, säger ”The Mauler”.

Han kom fram till att Allstars i Stockholm har allt han behöver.

– Visst, jag kan ta mig jorden runt, resa till andra sidan världen. Men om det inte känns bra, om du inte riktigt tror på det utan bara gör det för görandets skull, så kommer det ändå inte hjälpa dig, säger Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

FOTNOT: Den första episoden av dokumentärserien ”Inside Alexander Gustafsson” släpps på Viaplay på onsdagen men förhandsvisas exklusivt på Aftonbladet TV redan klockan 07.00 på onsdagsmorgonen.

ARTIKELN HANDLAR OM