Viasats ilska: ”Det är stenåldersnivå”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Gemensam missnöjesförklaring: ”Är fruktansvärt”

Foto: BILDBYRÅN

Svenska och norska Viasat är eniga.

Nu vädrar de gemensamt sitt missnöje mot tv-produktionen i handbolls-EM.

– Jag är rädd att vi förlorar tittare, säger Daniel Höglund på norska TV3.

Foto: VIASAT

Många tittare har reagerat på tv-produktionen i handbolls-EM.

Exempelvis förekom massiv kritik i samband med Sveriges gruppspelsmatch mot Serbien då det i slutsekunderna vevades repriser samtidigt som Serbien kvitterade till 30-30 (slutresultatet).

Men det är inte bara tittare som är irriterade.

”Helt fruktansvärd”

Viasat – som äger rättigheterna och sänder mästerskapet – är också långt ifrån nöjt med produkten som levereras och som de kablar ut i sina sändningar.

– Jag tycker att tv-produktionen är helt fruktansvärd, säger Daniel Höglund, som kommenterar matcherna för norska TV3, till tidningen Nettavisen.

Höglund berättar att norska och svenska Viasat har gått ihop och uttryckt en formell missnöjesförklaring till företaget Infront Sports & Meida, som ansvarar för sändningarna.

– Det är inte bara i Norge vi är missnöjda. Vi har nu, tillsammans med Viasat Sverige, en dialog med broadcastern om detta. De visar en total avsaknad av redaktionell värdering. Det är som om det är tv från stenåldern, säger Höglund.

”Tar till oss feedback”

EHF (det europeiska handbollsförbundet) ska ha gett produktionsbolaget Infront Sports & Meida instruktioner om att visa fler närbilder och bilder i så kallad ”super slow motion” i ett försök att leverera en närvarokänsla till tittarna.

– Men vi tar naturligtvis till oss av all feedback vi får, bland annat från Viasat, och jobbar kontinuerligt med att säkerställa att det levereras bästa möjliga tv-bilder från matcherna, säger JJ Rowland, mediepamp hos EHF, till Nettavisen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM