Sverige segrare i kvalpremiären

SPORTBLADET

Sverige är ett steg närmare EM.

Efter att ha besegrat våra Skandinaviska grannar.

– Danmark var bra men vi var ännu bättre, säger supertalangen Isabelle Haak, 16.

De svenska damerna har inte tagit sig till ett EM-slutspel sedan 1983. Nu har de chansen att bryta den negativa trenden.

Än så länge är de obesegrade under den här landslagsmånaden och den första EM-kvalmatchen var svängig men till slut komfortabel. Danmark besegrades med 3-1 i set.

– Danmark har många bra spelare, de är duktiga i defense och kämpar för varje boll. Men vi har väldigt många starka spelare. Danmark var bra men vi var ännu bättre, säger supertalangen Isabelle Haak

"Hade fört fram volleybollen"

När det kommer till hennes egen insats är hon blygsam, trots 30 gjorda poäng.

– Den var helt okej, jag det såg bättre ut på statistiken än vad jag kände men det kändes bra.

Den 16-åriga talangen kommer vara en viktig spelare om Sverige ska kunna ta sig till sitt första EM sedan 1983. Att ta sig dit skulle betyda mycket både för laget och för sporten.

– Det hade vart så roligt att få spela EM. Det hade fört fram volleybollen.

Många talanger

I morgon väntar match mot Luxemburg och på söndag står Estland för motståndet. Ettan och tvåan i gruppen går vidare till nästa kvalomgång som spelas i september. Att nå dit är det första målet.

– Vi har ju ett väldigt bra lag och många talanger. Vi har ett riktigt bra lag i framtiden också. Vi har många bra unga spelare. Att ta oss till nästa kvalrunda är målet sen är EM ett mål längre fram, säger Haak.

Sveriges herrlandslag spelade sin andra kvalmatch mot Georgien ikväll. Det blev vinst med 3-0 i set. Den första matchen slutade med seger mot Azerbajdzjan.

ARTIKELN HANDLAR OM