Tvingades bort – nu sänkte han Gefle

SPORTBLADET

Eric Larsson fick sin revansch: var lite ”skyll er själva” till dem

Foto: TT

GÄVLE. Han tvingades lämna Gefle.

Nu svarade Gävlekillen Eric Larsson, 25, med att skjuta sin förra klubb ett steg närmare superettan:

– De trodde inte riktigt på mig så det här var lite ”skyll er själva” till dem, säger Sundsvalls ytterback, som firade sitt mål rejält.

Gefle behövde tre poäng för att få riktig kontakt med Helsingborg på kvalplats. Nu slutade det med en ny oavgjord match.

Men det började bra. Johan Bertilsson gav hemmalaget ledningen i den första halvleken. I inledningen av den andra hade Simon Skrabb två chanser att göra 2–0.

I stället kvitterade Sundsvall 20 minuter in i andra halvlek.

Eric Larsson fick bollen strax utanför straffområdet, gick lite till vänster och placerade elegant in bollen med fel fot, den vänstra.

Hans första allsvenska mål för Sundsvall.

Högerbacken har haft en stor säsong i Sundsvall, men någon van målskytt är han inte. Totalt bara två mål på seniornivå. Ett mot Degerfors i superettan.

Sköt första allsvenska målet för Gefle

Det andra?

Det gjorde han för Gefle mot Örebro i allsvenskan för fyra år sedan.

Efter säsongen tvingades Larsson, som är född och uppväxt i Gävle, lämna klubben:

– Pelle (Olsson) var tränare och sportchef då och han valde att förlänga med Daniel Bernhardsson i stället. Då fick jag acceptera det.

Bittert?

– Nja, jag tyckte det var kul att spela i allsvenskan med Gefle men för min egen utveckling kanske det var bra att flytta från staden och prova något nytt. Jag är väldigt nöjd med beslutet att flytta till Sundsvall. 

Gav svar på tal

Larsson firade sitt mål ordentligt med bland annat en frivolt.

– Jag har fullt fokus på Sundsvall och om den här poängen gör att vi ordnar kontraktet är det klart jag vill fira den. Och att det var mot Gefle jag gjorde mål… ja, det får vara så. De trodde inte riktigt på mig så det var lite ”skyll er själva” till dem,

Gefles tränare Thomas Andersson var assisterande tränare när Eric Larsson tvingades lämna klubben.

Han höll masken när han fick frågor om att det var just Larsson som stoppade Gefle från tre poäng.

– Kul för honom.

Gefle har nu fyra poäng upp till Helsingborg, som dessutom har en match mindre spelad.

– Lite tjatigt med kryss igen. Vi är i ett läge där vi behöver vinna och den här matchen hade vi mycket väl kunnat vinna. Vi har sju, åtta målchanser och är väldigt nära att nå 2–0 och haft en bra chans att stänga matchen, säger Thomas Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM