Kritiken inför VM: ”Sitter hemma och kollar på tv”

SPORTBLADET

ÅRE. Under världscuptävlingarna i Åre gapar läktarna tomma. 

Nu riktar Matts Olsson både kritik och oro inför hemma-VM nästa år. 

– Jag har svårt att se att de ska leva upp till det faktiskt, säger han. 

Världscupavslutningen i Åre drog igång med störtlopp under onsdagen. Trots stjärnor som Lindsey Vonn och Aksel Lund Svindal var det ingen publikfest. 

Inga svenskar kom visserligen till start, men Årepubliken har inte gjort sig kända för att gå man ur husen när världscupen kommer till byn. 

Det får Matts Olsson att reagera. 

– Vi får hoppas att Åre levererar nästa år. Vi har kört VM i St Mortiz och Vail/Beaver Creek de senaste åren och jag hoppas att Sverige och Åre överraskar mig positivt men jag har svårt att se att det ska leva upp till det faktiskt, säger han och fortsätter: 

– Det är deppigt, men det brukar inte vara så mycket folk här. Jag hoppas att det kommer, men svensken sitter hemma och kollar på tv. De får gärna motbevisa mig nästa år.

”Inget jättetryck direkt”

Herrarna har inte kört speciellt många gånger i Åre, men när en tävling flyttades hit 2014 gapade läktarna tomma. 

– Det är tråkigt när man kommer för tävla på hemmaplan skulle ju kunna vara bästa upplevelsen men det har inte riktigt blivit det när man har kört i Åre. Det är inget jättetryck direkt. 

Ni får starta en kampanj?

– Det är det jag gör nu. Jag klagar. Nej, men det är klart att man hoppas att man lyckas med annonseringen. Det ska vara ett intresse också, men även om svenskarna inte levererar är det ändå världsstjärnor som är här och åker. Tävingsmomenten och spänningen och bra skidåkning får man ju se. 

André Myhrer håller med Olsson i kritik, men hoppas att hans och Frida Hansdotters OS-guld ska lyfta VM. 

– Jag tror absolut att det ligger något i det. Men jag tror att intresset kommer att gå upp med två OS-guld. VM 2007 var det ändå väldigt mycket folk och kollade. Det känns som att det borde kunna bli bra drag här, jag hoppas det, säger han. 

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM