Bodström på plats i Ryssland – bredvid Collina

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Värdnationen Ryssland mot Spanien i åttondelsfinalen.

Då syntes ett välbekant svenskt ansikte på läktaren.

Från bästa åskådarplats tog förre justitieministern Thomas Bodström plats bredvid Pierluigi Collina.

Det var förra året som Thomas Bodström fick ett toppjobb som ny ordförande för Fifas överklagningsnämnd, vilket är organisationens högsta juridiska instans.

Därmed var den före detta socialdemokratiske justitieministern tillbaka som aktiv i fotbollsvärlden efter sin tid som högerback i AIK mellan 1987 och 1989.

– Det är ett perfekt uppdrag för mig, fotboll och juridik i ett och samma paket. Jag har jobbat med juridik i 25 år, allra mest som advokat förstås, men nu får jag en delvis ny roll eftersom vi är en dömande instans, sa Bodström i maj förra året.

1 av 3 | Foto: PONTUS ORRE
Tomas Bodström och Pierluigi Colina.

Bästa åskådarplats

Och den nya positionen verkar ha sina förmåner.

Den 56-årige juristen syntes på bästa åskådarplats på Luzhniki Stadium i Moskva där värdnationen Ryssland tog emot Spanien i söndagens åttondelsfinal.

Bodström, som var justitieminister i Göran Perssons regering 2000–2006, tog plats bredvid ingen mindre än den förre stjärndomaren Pierluigi Collina som numera är ordförande för Fifas domarkommitté.

På samma rad fanns även välkända personer som den ryske premiärministern Dmitrij Medvedev och Fifa-presidenten Gianni Infantino.

Publicerad: